Tek.no

Nyhet

Et søtt lite kompaktkamera

Nikon Coolpix S01 er imponerende liten.

Nam, makroner!

I tillegg til det nye hybridkameraet Nikon Coolpix S800c og entustiastmodellen P7700, har Nikon i dag lansert et ganske så lite kompaktkamera med navnet Coolpix S01. Det skal ifølge Nikon være lite nok til å passe fint ned i en lomme slik at det skal være enklere å ta med overalt.

Les også: Sjekk vinnerne av årets EISA-priser

Mini-kameraet som måler 7.9 x 5.3 x 1.8 centimeter har fått en 10 megapiksel brikke av typen CCD. Størrelsen er 1/2.9 tomme, hvilket er omtrent det samme som er vanlig å finne i mobiler. Zoom-området til det innebygde objektivet blir 29-87mm regnet om til 35mm formatet. Skjermen er 2.5 tommer stor og har en oppløsning på 230 000 piksler.

Som det øverste bildet viser ganske så godt, er kameraet utstyrt med en trykkkfølsom skjerm. Det finnes imidlertid en knapp, som mest sannsynlig brukes til å komme til hovedmenyen. Kameraet kan selvsagt også ta opp film, og det gjøres i HD 720p. ISO-sensitiviteten strekker seg fra 80 til 1600.

Les også: Nikon slipper Coolpix P7700

Kamera bruker et innebygget batteri som skal tåle circa 190 bilder før det er utladet. Det betyr at det ikke kan fjernes fra kamera under oppladning. I tillegg har det fått 7.3 gigabyte med intern lagringsplass, så da er det nok en del som slipper å drasse med minnekort på selv litt lengre turer. Vekten er det heller ingenting å si på: 96 gram. Kameraet blir tilgjengelig for salg fra 27 september, og har en veiledende utsalgspris på 1290 kroner.
Coolpix S01 kommer i hvitt, rødt, sølv og rosa. Her kan du se eksempelbilder fra kameraet.

Nikon Coolpix S01 har en innebygget xenon-blitz. Kameraet kan ta i bruk en av følgende spesialeffekter før opptak: "Nostalgisk sepia", "høy-kontrast monokrom" eller "High/low key". I tillegg kan du velge et av følgende filtre som kan legges på etter at bildet er tatt: Leke-kamera-effekt, diffus/myk, fisheye, miniatyr-effekt (tilt-shift), sterke farger, svart/hvitt, sepia og cyanotype (blåkopi). Menysystemet skal være spesielt enkelt lagt opp:

Les også: Test: Nikon D3200

Kilde: Pressemelding

Kameraet er relativt kompakt. Foto: Eivind Hauger, Akam.no.
Les også
Oppgraderer entusiastmodellen
Les også
Dette kameraet kjører Android!
Les også
To nye superzoomer fra Canon
Les også
Nikon + Android = Sant?
annonse

Les også