Til hovedinnhold

Dette er torrentsiden politiet jaktet på

Målet for raidet av en serverpark i Sverige er nå kjent.

20801595, iStockphoto

Mandag kveld gikk svensk politi til aksjon mot netthotellet PRQ. PRQ ble startet av Pirate Bay-gründerne Gottfrid Svartholm og Fredrik Neij, og er kjent for å ha flere fildelingssider i stallen.

Svenske myndigheter har enda ikke uttalt nøyaktig hvorfor de gikk til aksjon, og hva de leitet etter. Nå har imidlertid netthotellets eier, Mikael Viborg, fortalt nøyaktig hva politiet tok til den svenske avisen Nyheter 24.

Nummer to i Sverige

– Politiet tok med seg tre servere, og jeg kjenner til to av nettstedene som var målet for raidet. Den første er Tankafetast.com/Tankafett.com, og den andre er Appbucket.net, sier Viborg.

Tankafetast var frem til tidligere i år Sveriges nest største torrentnettsted. De la ned virksomheten i februar etter stort press fra filmbransjen. Siden var imidlertid fortsatt aktiv frem til starten av denne uken, og det lå materiale der som pekte til opphavsbeskyttet materiale.

Appbucket har ikke vært i bruk hos PRQ siden april i år, da selskapet bak nettstedet sluttet å betale regningene. Serveren som er beslaglagt inneholder nå informasjonen til andre kunder, forteller Viborg til avisen. FBI var på jakt etter dette nettstedet i august, da det er forbundet med piratapper til det mobile operativsystemet Android.

– Slike saker må man forvente når man arbeider med netthotell, sier Viborg, og referer til politiraidet.

Piratpartiet vokser

Etter at politiet beslagla serverne til Tankafetast har de satt opp domenet til å peke direkte til det svenske piratpartiets Facebooksider. Partiet har i løpet av de siste dagene gått fra å ha 7600 medlemmer til 8800 – en vekst på 16 prosent.

I tillegg har partiet fått over 12 000 nye følgere på Facebook, forteller partiets leder, Anna Troberg, til Torrentfreak.

Hverken politiet eller svenske myndigheter har foreløpig kommentert aksjonen.

(Kilde: Nyheter 24, Torrentfreak)

annonse