Nyhet

Vi har ventet på Zotacs vifteløse boks

Denne passivt kjølte PC-en kan bli redningen for støyallergikere med 4K-skjerm og et visst krav til ytelse.

Zotac Zbox nano CI523 / CI543 er kanskje en av de mest unnselige PC-ene vi har sett på årets Computex-messe. Den har hverken farger, blanke overflater eller blinkende lys. Ingenting beveger på seg eller tiltrekker seg oppmerksomhet.

Det gjelder også innvendig, for her har vi en helt passivt kjølt PC. Det er i og for seg ikke noe nytt, men med undertittelen «Silence meets Skylake» har Zotac klart å putte inn en Core i3- eller -i5-prosessor i dette relativt beskjedne skallet.

Naturlig nok snakker vi om Core i-prosessorer av det mer strømgjerrige slaget, altså «low power»-serien med TDP på femten watt, men Core-modeller er det da likevel.

PC-en har et lett gjennkjennelig bikubemønster.

For den sterkere utgaven snakker vi om ytelse omtrent på linje med Core i5-versjonen av Microsoft Surface Pro 4, men altså i en helt passivt kjølt pakke.

Å få unna varmen krever dog sine kjøleribber, så den nye vifteløse boksen er ikke akkurat noen sylfide. Selve karosseriet er også svært luftig og har et nærmest heldekkende bikubemønster.

En kandidat til stua

Det som også er gledelig er at boksen er utstyrt med både DisplayPort 1.2 og HDMI 2.0, noe som vil kunne gjøre denne til en kandidat for deg som er på jakt etter en anstendig og helt lydløs PC til å drive 4K-skjermen din.

Foruten utgangene for digital lyd og bilde er datamaskinen utstyrt med to USB 2.0, to USB 3.0 og to USB 3.1 Type-C. Kontakt for kablet nettverk, minnekortleser og minijacker for lyd inn og ut er også på plass.

Innvendig sitter et 802.11ac trådløst nettverkskort med Bluetooth 4.0.

Datamaskinen vil selges som «barebone» – det vil si at du selv står for RAM, disk og operativsystem. Det er plass til én 2,5-tommers disk, og i en slik PC vil du selvfølgelig helst putte inn en SSD for å sikre stillheten.

Ifølge Zotacs representant vil datamaskinen komme på markedet mot slutten av juni måned. Prisene vi får oppgitt ligger på 239 euro for Zotac Zbox nano CI523 (i3-modellen) og 289 euro for Zotac Zbox nano CI543 (i5-modellen).

PC-en skal også komme i en versjon mer rettet mot bedrifter, med betegnelsen Zotac Zbox nano CI545 og en prislapp på 309 euro. Modellen er utstyrt med to LAN-porter og Intel AMT for fjernadministrasjon. Denne har også Bluetooth 4.1, men skal ellers være lik den vanlige i5-versjonen.

Smågodt

Vi kommer tilbake med noen litt større godbiter vi også fant på Zotacs stand. I mellomtiden får du et bilde av to enda mindre produkter, herunder selskapets første pinne-PC, da naturligvis i utgaven uten vifte.

Pinne-PC-en Zotac Zbox pico PI221.

Dessuten tok vi med den veldig nette Zbox pico PI330, som også har både DisplayPort og HDMI. Den er passivt kjølt i tillegg, men dessverre ikke i stand til å takle 4K-oppløsning.

Den nette Zotac Zbox pico PI330.

Det lanseres drøssevis av nye produkter i Taiwan:
Her finner du alle sakene våre fra Computex 2016 »

Les også
Zotac fyller ti år – feirer med ny maskinvare
annonse