Nyhet

Han lagde sitt eget deksel for å kunne kjøre Android på en iPhone

Se videoen av det noe uvanlige, teknologiske stuntet.

Blant en del teknologi-entusiaster har det gått sport i å gjøre «umulige» ting ved hjelp av kreativ «hacking», og nå har det dukket opp et nytt og ganske imponerende tilfelle av dette. 9to5google melder om en fyr som har klart å kjøre Android på en iPhone.

Det oppsiktsvekkende kunststykket, utført av en fyr ved navn Nick Lee, ble dokumentert i en nylig opplastet YouTube-video og krevde ikke uventet en god del arbeid.

Slik ser dekselet ut på innsiden.

Laget eget deksel

Hovedingrediensen som Nee benytte for å kjøre Android på en iPhone var et spesialbygget deksel til telefonen som ble laget ved hjelp av en 3D-skriver. Dette dekselet byr på egen maskinvare, først og fremst et kretskort av typen LeMaker HiKey med en Cortex-A53-prosessor.

Dekselet kobles til iPhone-telefonen via Lightning-kontakten og har både USB, HDMI og SD-kortleser innebygget. Alle de tekniske detaljene om hvordan det hele fungerer kan du lese på Lees blogg.

Fungerer, men tregt

Som man kan se av videoen fungerer uansett løsningen. Lee åpner flere ulike Android-apper på iPhone-telefonen, blar gjennom Google Play-butikken og surfer på Internett. Ytelsen er tilsynelatende ikke helt på topp, men det er kanskje bare å forvente.

Demonstrasjonsvideoen ser du under, og for en gjennomgang av hvordan Nick Lee gikk frem for i arbeidet kan du altså besøke bloggen.

Her er et annet uvanlig konsept: Denne smarte tannbørsten kobles til mobilen via Bluetooth »

Les også
– iPhone-eiere er mer opptatt av status enn Android-eiere
Les også
Dette er verdens første mobiltelefon med nummerskive
Les også
Edward Snowden har laget et mobildeksel som skal beskytte deg mot snoking
Les også
Nå kan du kjøre Android 6 på PC-en din
Les også
– I neste OS X-oppdatering vil du kunne låse opp maskinen med et fingeravtrykk
Les også
Er dette verdens minste Android-telefon?
annonse