Til hovedinnhold

Han lagde sitt eget deksel for å kunne kjøre Android på en iPhone

Se videoen av det noe uvanlige, teknologiske stuntet.

YouTube

Blant en del teknologi-entusiaster har det gått sport i å gjøre «umulige» ting ved hjelp av kreativ «hacking», og nå har det dukket opp et nytt og ganske imponerende tilfelle av dette. 9to5google melder om en fyr som har klart å kjøre Android på en iPhone.

Det oppsiktsvekkende kunststykket, utført av en fyr ved navn Nick Lee, ble dokumentert i en nylig opplastet YouTube-video og krevde ikke uventet en god del arbeid.

Slik ser dekselet ut på innsiden.
Tendigi

Laget eget deksel

Hovedingrediensen som Nee benytte for å kjøre Android på en iPhone var et spesialbygget deksel til telefonen som ble laget ved hjelp av en 3D-skriver. Dette dekselet byr på egen maskinvare, først og fremst et kretskort av typen LeMaker HiKey med en Cortex-A53-prosessor.

Dekselet kobles til iPhone-telefonen via Lightning-kontakten og har både USB, HDMI og SD-kortleser innebygget. Alle de tekniske detaljene om hvordan det hele fungerer kan du lese på Lees blogg.

Fungerer, men tregt

Som man kan se av videoen fungerer uansett løsningen. Lee åpner flere ulike Android-apper på iPhone-telefonen, blar gjennom Google Play-butikken og surfer på Internett. Ytelsen er tilsynelatende ikke helt på topp, men det er kanskje bare å forvente.

Demonstrasjonsvideoen ser du under, og for en gjennomgang av hvordan Nick Lee gikk frem for i arbeidet kan du altså besøke bloggen.

Her er et annet uvanlig konsept: Denne smarte tannbørsten kobles til mobilen via Bluetooth »

annonse