Nyhet

Forskere har funnet opp enda en VR-kontroller som gjør virtuelle objekter «fysiske»

Kan det nye Stanford-konseptet være noe å bygge videre på?

Første generasjons VR-briller er som kjent nå på markedet, men teknologien er på mange måter ennå ikke komplett, særlig når det gjelder å tilrettelegge for realistisk interaksjon. Mange prototyper på nye VR-kontrollere har dukket, og nå har det kommet enda en, som Motherboard melder.

Dette seneste konseptet er utviklet av forskere ved Stanford University og er en form for høyteknologisk «hanske» som skal simulere følelsen av å gripe fysiske objekter i VR-verdenen.

«Bremser» fingrene

Oppfinnelsen har fått navnet Wolverine, som har sammenheng med at innretningen har pinner som stikker ut som lange klør på hendene. Konseptet fungerer ved at brukerens fingre er festet til noen små «bremser» som henger fast på disse pinnene.

Hver finger er festet til en bremse som stopper på riktig sted, og på den måten simulerer fysisk berøring.

Disse bremsene er i stand til å bremse og stoppe fingrene til brukeren på bestemte punkter som samsvarer med hvor fingrene ville befunnet seg dersom man hadde holdt et bestemt fysisk objekt. Dette skjer ved hjelp av sensorer som registrerer avstanden som fingrene tilbakelegger.

Fleksibelt og energieffektivt

Hver enkelt finger kan kontrolleres separat, slik at innretningen kan simulere fysiske objekter med mange forskjellige størrelser og former. Produktet skal også være svært energieffektivt, og det holder også lav vekt, slik at man skal kunne bruke det over lengre perioder.

Prototypen ser unektelig klumpete og upraktisk ut, men den er ennå i en tidlig utviklingfase og vil nok bli noe mer ergonomisk etter hvert. For flere tekniske detaljer om Wolverine-konseptet kan du sjekke ut selve forskningsdokumentet, og en demonstrasjonsvideo ser du under.

Microsoft har også jobbet med en VR-kontroll: Den simulerer berøring av fysiske overflater med en bevegelig plattform »

(Via UpLoadVR)

Les også
Slik skal Microsoft få deg til å føle objekter i VR-verdenen
Les også
Et av de største problemene med VR-teknologien kan være løst
Les også
Denne skal gjøre HTC Vive mye mer avansert
annonse