Tek.no

Nyhet

Her har de plukket fra hverandre Galaxy S7

– Denne blir ikke lett å reparere, mener iFixit.

iFixit.com
9 Mar 2016 16:53

Hver gang det kommer en ny mobiltelefon-toppmodell, pleier folkene bak nettstedet iFixit.com å plukke telefonene fra hverandre. Ikke bare for å se hva som befinner seg inni dem, men også for å se hvor enkelt det er å reparere telefonene.

Nå har turen kommet til Samsung Galaxy S7.

Ifølge iFixit er Galaxy S7 vanskeligere å reparere enn tidligere Galaxy-modeller. Nettstedet gir S7 en score på 3/10 for «reparerbarhet», mens Galaxy S6 fikk 4/10 og S5 5/10. Gode, gamle Galaxy S4 fikk hele 8/10 i reparerbarhet.

Det ser med andre ord ut til at Samsung-telefonene blir vanskeligere og vanskeligere å reparere. Kanskje ikke så rart – de blir mer kompliserte for hver nye modell, og den siste Galaxy-modellen har også blitt vanntett.

Det finnes imidlertid telefoner som er enda vanskeligere å reparere. HTC One M9 og Huawei Nexus 6P har for eksempel fått bare 2/10 i score. Den eneste telefonen som noensinne har fått toppscoren 10/10 er Fairphone 2.

Lim gjør jobben vanskeligere

Som mange andre produsenter, benytter også Samsung lim for å holde mange av delene sammen. Dette gjør naturlig nok telefonen vanskeligere å reparere. Og når man først har fått smeltet limet for å komme til innsiden, er det vanskelig å få løs batteriet – som det heller ikke er meningen man skal bytte ut.

Det er tydeligvis ikke meningen at man skal kunne bytte ut batteriet – heller ikke på et verksted.
iFixit.com

Siden telefonen er blitt vanntett, er den bedre forseglet enn S6. iFixit påpeker blant annet at S7 nå har fått vanntette gummipakninger rundt blant annet hodetelefonutgang og mikrofon, og høyttalere som tåler vann.

De små metallfeltene øverst er antennene.
iFixit.com

En ting som er litt spesielt med S7 er den såkalte «vannkjølingen». Dette er et veldig tynt kobberrør som får varmen vekk fra telefonens prosessor. «Røret» veier under et halvt gram og er bare en halv millimeter tykt. Du kan se hvordan det ser ut på toppbildet i denne saken.

iFixit.com kan du se mange flere bilder av Galaxy S7 etter hvert som den plukkes fra hverandre, bit for bit.

Vi bestemte oss for å leke mobilverksted:
Slik gikk det da vi skulle fikse en iPhone 6 Plus »

(Kilde: iFixit.com)

Les også
Samsung lanserer sosial plattform som du «bygger» sammen med andre
Les også
Skjermen knuste, så da var det på tide å dra frem verktøyene
Les også
– Hjelp, jeg må reparere mobiltelefonen selv!
Les også
Her får du mobilen fikset på timen
Les også
Hva gjør du når mobilen går i stykker?
annonse

Les også