Til hovedinnhold

Lås opp 12 prosent bedre ytelse helt gratis

Fastvareoppdateringer lar deg låse opp avslåtte funksjoner i RX 460-kjernen.

RX 460 er til 1100 kroner AMDs rimeligste Polaris-baserte grafikkort og myntet på dem som ikke stiller særlig store krav til grafikken. Nå har likefullt folkene i Overclocking Guide funnet en enkel og ikke helt ukjent metode for å låse opp bedre ytelse fra kortet. Helt gratis er det også.

Fabrikken låser ute ytelse

Til grunn for RX 460 ligger en variant av Polaris 11-brikken. Denne er i seg selv designet med et gitt antall streamprosessorer og teksturenheter, men enten grunnet mange brikker med ustabile deler, eller et ønske om å forenkle produksjon og differensiere produkter, deaktiverer av og til produsenten visse deler av brikken.

For RX 460 sitt vedkommende er 128 streamprosessorer og 8 teksturenheter deaktivert før kortet sendes ut av fabrikken. Dette gjør selvsagt sitt til at en del av den teoretiske ytelsen til Polaris 11-brikken, forsvinner.

Aktiver den fulle Polaris 11-ytelsen

For å låse opp igjen disse deaktiverte delene av Polaris 11-brikken har nettstedet Overclocking Guide nå demonstrert en løsning hvor de endrer – eller «Flasher» – fastvaren (BIOS) til to ulike modeller av RX 460.

Oppdatert fastvare ligger nå ute for Sapphire Nitro 4G og Asus Strix 4G.

Med ny fastvare ble de fabrikklåste streamprosessorene og teksturenhetene vellykket reaktivert på seks av seks testede kort, noe som ifølge nettstedet økte ytelsen til RX 460 med inntil 12,5 prosent. Dermed kan RX 460 gi Nvidias budsjettrivaler GTX 1050 og GTX 1050 Ti enda mer kamp om kundene.

Foreløpig har nettstedet lagt ut oppdatert RX 460-fastvare for Asus Strix 4G og Sapphire Nitro 4G. Om du har en annen RX 460-variant loves flere oppgraderingsfiler fortløpende.

Merk at oppdatering av fastvare er forbundet med en viss risiko, spesielt fordi det er svært viktig at du velger riktig fastvareoppgradering for ditt kort.

Ta alltid sikkerhetskopi av fastvaren til kortet ditt før du gjennomfører en endring, noe du kan gjøre med Tech PowerUps GPU-Z-verktøy. Du kan lese om hvordan du relativt raskt og enkelt gjennomfører fastvareoppgraderingen for ditt RX 460 hos Overclocking Guide.

Les vår test av Nvidias budsjettkort, GTX 1050 Ti:
God på energieffektivitet og ytelse per krone »

(Kilde: overclocking.guide)

Les også
MSI GTX 1050 Ti «Gaming X»: Test av MSI GTX 1050 Ti «Gaming X»
Les også
AMD har lansert to nye budsjettkort
Les også
Her er AMDs nye grafikkort for deg med Full HD-skjerm
Les også
Her holder han AMDs nye stjerne
annonse