Til hovedinnhold

Pass deg for denne lure-appen

Android Market fremstår som utrygt farvann om dagen. Nå er til og med Googles sikkerhetsfiks imitert til en versjon med en trojaner innabords.

For kort tid siden ble det funnet over 50 falske imitasjoner av programmer med trojansk kode i Android Market. Disse gir full tilgang til telefonen for andre programmer, og dermed kan hackerne bak disse programmene gjøre mye moro med andre folks mobiltelefoner.

Google bestemte seg for å rette problemet ved å sende ut en applikasjon som fikser alle problemene til alle de som tidligere hadde lastet ned trojanerinfiserte programmer. Nå har de imidlertid støtt på et nytt problem: En falsk imitasjon av Googles sikkerhetsprogram har nå dukket opp.

Det er sikkerhetsfirmaene F-secure og Symantec som har funnet programvaren som ligner Android Market Security Tool, men som inneholder en trojaner med navnet Bgserv-A.

Det falske sikkerhetsprogrammet gjør altså ikke noe godt for Android-telefonen din. Hvis du vil installere Android Market Security Tool i den offisielle versjonen, kan du trykke her.

Google har uttalt at de nå arbeider med sine partnere om å lukke sikkerhetshullet.

(Kilder: f-secure.com, comon.dk)

Les også
Advarer mot QR-koder
Les også
De 8 beste appene for trening
Les også
De 10 beste norske appene
Les også
Velg riktig antivirusprogram
Les også
Blir søkkrike av å spamme deg
Les også
Bruk mobilen som togbillett
Les også
Logitech Alert - Utrolig enkel videoovervåkning
Les også
Rapper til apper
Les også
Google sletter appene dine
Les også
Stakkars deg som lastet ned disse
annonse