Til hovedinnhold

Apple innrømmer batteriproblem på iPhone 4S

Skal fikse det med en oppdatering.

Apple bekrefter å ha funnet problemer i den nyeste versjonen av operativsystemet deres, iOS 5, som har ført til dårligere batteritid for mange brukere.

Dette skal fikses i en programvareoppdatering, som vil bli sluppet i løpet av de neste ukene.

Irriterende bug

Hvis du har kjøpt en iPhone 4S eller oppdatert i-dingsen din til iOS 5, kan det hende du har lagt merke til buggen det er snakk om. Vi skrev om <batteriproblemet til Apple tidligere i uken, og foreslo også en midlertidig løsning som ser ut til å fungere for mange.

– Et lite antall av brukerne våre har rapport om dårligere enn forventet batteriliv på iOS 5-enheter. Vi har funnet et par bugs som har påvirket batterilivet, og vi vil slippe en programvareoppdatering som vil fikse problemene i løpet av de neste ukene, uttalte en av Apples talspersoner til nettstedet Loop Insight.

Batteriproblemet har ført til at mange brukere av den nyeste versjonen av operativsystemet har sett et drastisk fall i batteritiden, selv om det varierer fra mobil til mobil.

Ifølge nettstedet BGR har Apple allerede programmert ferdig iOS 5.0.1, og sendt den ut til utviklere for videre testing.

Her er de viktigste oppdateringene:

  • Fikser bugs som påvirker batteritiden
  • Legger til flerfinger-kontroll til den orginale iPaden
  • Fikser problemer med dokumenter i iCloud
  • Bedre forståelse for australsk dialekt til diktafonen
  • Forbedret sikkerhet

Ny funksjon for iPad 1-brukere

Et morsomt tillegg for mange iPad-eiere ser du på det andre punktet. Nå vil også iPad 1-eiere kunne bruke fire- og fem-finger-bevegelser på nettbrettet for å navigere, noe som var forbeholdt iPad 2-eiere etter iOS 5-oppdateringen.

Mange har savnet dette, spesielt ettersom det fungerte i betaen til iOS 5, men forsvant så fort Apple ferdigstilte oppdateringen og sendte den ut til massene.

Les også: Vi tester iPhone 4S

(Kilde: BGR, Loop Insight)

Les også
Superbatteri skal gi to ukers mobilbruk
Les også
Fortsatt dårlig batteri på iPhone
Les også
iPhone blir knust av Samsung og Google
Les også
– Apple skrotet iPhone 5
Les også
Nå kan iPhone og iPad oppgraderes
Les også
Få bedre batteritid på din iPhone
Les også
Så mye raskere er iOS 5
Les også
Apple iPhone 4S: iPhone 4S Henger med i tetsjiktet
annonse