Med lys i fokus

Det er liten tvil om at Nikons lanseringer i dag har lys - og mengden av det - i høysetet. De to objektivene som slippes er så avgjort i proffklassen, og koster deretter. Blitsen er ikke like høyt plassert, men pøser ut bra med lys likevel.

For å ta den siste først: SB-700 får et ledetall (m) på 38 ved ISO 100 og 120 mm brennvidde, eller 28 ved 35 mm. det vil si at maksimal rekkevidde ved 35 mm og blender 2.8 vil være 10 meter, noe som er helt på høyden for en blits i mellomklassen.

For øvrig får SB-700 også motorisert zoom fra 24 til 120 mm, og et system som gjenkjenner hvilket fargefilter som er montert på, og sender signal til kameraet om å justere hvitbalansen deretter. Den kan også tilby ekstralys for kameraets autofokussystem, og trådløs blitsstyring med mulighet for å gruppere flere blitser i A- eller B-grupper. Selvsagt kan blitshodet også både vippes og vris rundt, som seg hør og bør.

Veiledende pris for SB-700 blir kr 2690,-, og Nikon har denne gang gitt oss en svært så nøyaktig dato for tilgjengelighet i Norge, nemlig 26. november.

Og så selveste godsakene: Nikon AF-S Nikkor 200mm f/2.0G ED VRII får en veiledende pris på kr 48790,- og er med det ikke førstevalget for dem som leker fotograf, men du verden for et objektiv det er! Nikons "gamle" 200 mm f2.0-objektiv var ikke tamme saker det heller, men med oppgradert overflatebehandling på glasselementene, samt ny bildestabilisator blir det nye objektivet heftige saker. Allerede første oktober skal det være mulig å kjøpe dette objektivet, om du ikke trenger å spare lengre enn til da.

Fullt så heftig er ikke Nikon AF-S Nikkor 35mm f/1.4G, og veiledende pris blir også bare en brøkdel av det objektivets pris. Likevel er det ikke småpenger vi snakker om: Kr 16290,- mener Nikon er fornuftig pris for dette, og lover at det skal være mulig å kjøpe her til lands 19. november.

Men man bør selvsagt ikke kimse av Nikon AF-S Nikkor 35mm f/1.4G av den grunn. Det får riktignok ikke noen bildestabilisator, men det er heller ikke spesielt vanlig i slike objektiver som dette. Den samme overflatebehandlingen som 200-millimeteren får det imidlertid, og selvsagt en største blender på f/1.4.

Les også: Nikon D7000 har det du trenger: Mer Full-HD video fra Nikon

annonse