Til hovedinnhold

Ny HD-projektor fra Acer

Acer har nylig vist frem en projektor ved navn H9500. Projektoren er ment for hjemmekino og har Full HD-oppløsning sammen med et sideforhold på 16:9.

Acer har utstyrt projektoren med såkalt DynamicBlack-teknologi. Dette skal finjustere hver scene på en dynamisk måte slik at den får optimalt sortnivå, samtidig som bildene visstnok skal bevare sin originale lysstyrke.

Kontrastforholdet er på 50 000:1, mens lampen har en levetid på 2500 timer. Projektoren kan også spille av video i 1080p med 24 fps.

Økt bildeklarhet

H9500 har True Motion-teknologi som skal forbedre bildeklarheten i scener med raske panoreringer, action og så videre. Teknologien skal i tillegg redusere motion blur.

Projektoren har to HDMI-kontakter og linsen kan bli beveget horisontalt eller vertikalt, slik at bilder kan bli projisert i deres opprinnelige størrelser uten å måtte flytte hele projektoren.

Fargevennlig

Lysstyrken er på 2000 ANSI lumen, og andre egenskaper inkluderer diverse mekanismer for fargejustering – som ColorSafe II DLP-teknologi som skal forhindre gul- eller grønnaktig tinting av bildet over tid.

Såkalt teknologi med kompensasjon for veggfarge skal bidra til å forminske betydningen av fargen på veggen der bildet eventuelt blir projisert.

Pris og tilgjengelighet

Acer H9500 er ennå ikke tilgjengelig i Norge, men den veiledende prisen i Storbritannia er på 1700 pund, noe som tilsvarer 15 000 norske kroner.

(Kilder: Akihabara News, Pocket-lint)

annonse