Nyhet

Android Market når ny milepæl

Nå går de snart forbi Apple App Store.

Android Market har nettopp registrert 10 milliarder nedlastede applikasjoner, og ser ut til å bare vokse og vokse. Med en slik vekst vil de snart gå forbi Apple App Store i antall nedlastede applikasjoner.

Tar innpå Apple

Som vi allerede vet blir 550 000 Android-enheter aktivert hver dag, og Apples tidligere dominans på markedet ser ut til å nærme seg slutten.

I juli annonserte Apple at de hadde hatt 15 milliarder nedlastinger, sammenliknet med Androids 6 milliarder på samme tidspunkt. Men selv om Android er i ferd med å ta igjen forspranget til Apple, ser det ut som kjøpeviljen hos Applebrukere fortsatt er langt større enn hos konkurrenten.

Nesten bare gratisapps

Under AppWorks-konferansen som ble holdt for en liten stund tilbake her i Oslo, fremla Mattheus Krzykowski, analytiker ved Xyologic, tall som viste at selv om Android vokser raskt i antall nedlastinger, er det fortsatt svært få som vil betale for seg.

Ifølge tallene Xyologic har samlet sammen er hele 99 av 100 applikasjoner på Android Market gratis, mens på App Store er fordelingen 79 av 100. Han forteller også at brukere har mye lettere for å betale for applikasjonene sine på App Store, sammenliknet med Google-konkurrenten.

– Slik det er i dag sliter Android Market med betaling. Det er imidlertid på vei til å bedre seg, og med deres kommende musikkbutikk vil det sansynligvis bli lettere å ta betalt for applikasjoner, forteller Krzykowski.

Problemene han nevner er for eksempel hvordan mange applikasjoner som kostet penger ikke var tilgjengelig i en rekke regioner, og førte dermed til mindre eksponering og mindre salg. Google har imidlertid jobbet for å fikse dette, og mange av betalapplikasjonene har nå spredd seg til hele verden.

Ekstrem vekst

Den første Android-mobilen kom i 2008, og veksten Googles mobilplattform har hatt siden den gang har vært enorm. I juli 2010 nådde de én milliard nedlastede apps, og bare ett år senere var de oppe i hele 6 milliarder apps. Seks måneder senere, og de er oppe i 10 milliarder.

Løp og kjøp

For å feire den massive milepælen har Google valgt å sette ned prisen på en rekke populære apps, til bare én krone.

Du kan sjekke ut hele listen på Android Market, hvor applikasjoner som Soundhound, SwiftKey X Keyboard, Fieldrunners og Endomondo er tilgjengelig for bare en krone hver.

Kilde: Google

Les også
De beste Android-appene fra 2011
Les også
Kjempehull avslørt i Android-mobiler
Les også
Google eier dette låsemønsteret
Les også
Se, han betaler med mobilen!
annonse