Til hovedinnhold

Vern om privatlivet med denne skjermen

Ombygget LCD-skjerm har innhold man bare kan se med 3D-briller.

Vil du ikke at andre skal se hva du driver med på PC-en? Da kan du ta saken i egne hender som karene på Instructables.com.

De har nemlig bygget om en LCD-skjerm slik at man kun kan se innholdet med passive 3D-briller. Dermed har de fått til en artig, men også praktisk løsning som man kan ta i bruk for å verne om privatlivet.

Slutt på spionasje

Med den ombygde LCD-skjermen kan verken kollegaen på kontoret eller de man bor sammen med følge med på hva som skjer på skjermen din. Ved første øyekast ser skjermen tom ut, men når man tar på seg de passive 3D-brillene, kan man se innholdet som vanlig.

En slik løsning kan i tillegg være aktuell for LAN, der flere for eksempel spiller mot hverandre og ikke lenger kan spionere på hva motstanderen holder på med.

Polariseringsfilter

Prosjektet har bestått av å ta en helt vanlig LCD-skjerm og fjerne polariseringsfilteret og skjermens selvklebende film med malingsfortynner. Deretter ble skjermen satt sammen igjen, og brillenes linser har blitt erstattet med polariseringsfilteret som ble fjernet fra skjermen.

Resultatet kan dere se selv i videoen nedenfor:

annonse