Til hovedinnhold

Slik fungerer Ubers første selvkjørende bil

Riggen på toppen av taket lar bilen se 100 meter i hver retning.

Uber

Allerede i fjor meldte vi om rykter som indikerte at taxitjenesten Uber skulle satse på selvkjørende biler, og nå har planene tydeligvis materialisert seg. Uber melder i en pressemelding at de nå er i gang med testingen av selvkjørende biler på veiene.

Bilen er en hybridutgave av bilmodellen Ford Fusion som for øyeblikket ruller rundt på veiene i byen Pittsburgh på den amerikanske østkysten.

Avanserte sensorer

Testbilen er utviklet av Ubers forskningsavdeling Advanced Technologies Center (ATC) og skiller seg klart ut i bybildet gjennom den relativt store, teknologiske innretningen på taket.

Prathan Chorruangsak/Shutterstock.com

Denne inneholder et antall avanserte sensorer, blant annet radarer, laserskannere og høyoppløselige kameraer, som sammen kartlegger omgivelsene i stor detalj. Inntil videre sitter det likevel en person i førersetet for å sikre at alt går riktig for seg.

En journalist fra avisen Tribune Review tok en prøvetur i en av de selvkjørende bilene og kunne fortelle at bilen skifter til selvkjørende modus med ett knappetrykk og at teknologien ser ut til å fungere bra.

100 meters rekkevidde

En representant for Uber kunne fortelle at sensorene har en rekkevidde på rundt 100 meter, og er i stand til å fange opp både parkerte biler som stikker ut i veien, rågjengere, syklister og til og med hull i asfalten.

Ifølge Uber er hensikten med den selvkjørende teknologien at den skal føre til færre trafikkorker, billigere og mer tilgjengelig transport, og ikke minst vesentlig høyere trafikksikkerhet. Foreløpig er teknologien imidlertid på et tidlig stadium, og det er uvisst når Uber-kunder faktisk får glede av den.

Google skal kanskje også starte med taxitjeneste: Og også disse bilene blir selvsagt selvkjørende »

(Via BGR)

annonse