Til hovedinnhold

Apple iPhone var fjorårets mest populære mobiltelefon i Norge

Men Samsung kjemper også om plasseringene på topp 10-listen.

Bo Mathisen

Vi bruker mobiltelefonene våre som aldri før. Når vi ikke bruker våre lommekjære kumpaner til å tale eller tekste direkte med våre medmennesker, tar vi bilder med mobilkameraet, sjekker sosiale medier og nyheter, navigerer, spiller og nyttegjør oss med en eller annen av de flere millioner appene som er tilgjengelige.

For åtte av ti nordmenn har en smarttelefon, forteller Telenor oss i en pressemelding. Og av de åtte har omtrent 59,3 prosent en mobil med 4G-støtte, mens andelen som benytter en 3G-telefon ligger på 28,5 prosent. For ett år siden var forskjellen på andelene mindre enn to prosent.

Antallet mobiler med kun 2G-teknologi minker stadig, og ligger nå på 12,2 prosent.

Apple suverent på topp

Apple iPhone 6 var fjorårets absolutt mest populære mobil.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Den aller mest populære mobiltelefonen på det norske markedet er uten tvil Apple iPhone 6 – dette bekreftes av både NetCom og Telenor.

I NetComs salgstoppliste for 2015, som baserer seg på salget i 65 NetCom-butikker, på netcom.no, gjennom kundesenteret og hos forhandlere som selger NetCom, er det tydelig at Apple og Samsung dominerer det norske mobilmarkedet:

  1. Apple iPhone 6
  2. Apple iPhone 6s
  3. Samsung Galaxy S6 Edge
  4. Samsung Galaxy S6
  5. Samsung Galaxy S5
  6. Samsung Galaxy Core Prime VE
  7. Apple iPhone 5S
  8. Samsung Galaxy S6 Edge +
  9. Apple iPhone 6s Plus
  10. Sony Xperia Z3 Compact
Hanne Løvstad, leder for NetCom Privat.
NetCom

Først helt nederst på lista finner vi en mobil som ikke er fra hverken Apple eller Samsung, nemlig Sony Xperia Z3 Compact.

– I løpet av året har modeller fra Huawei, Sony og LG gått inn og ut av topplisten vår, men Samsung og Sony har bevart flere plasseringer gjennom hele kalenderåret. Toppmodellene deres har vært svært populære i år, sier Hanne Løvstad, leder for NetCom Privat.

Noen ti-på-topp-liste for hele året får vi ikke av Telenor, men i salgstallene for desember er det Apple som tar de tre første plassene. I tillegg bekreftes det at de i løpet av 2015 solgte flest av Apples iPhone 6, og at det er nettopp denne modellen det finnes mest av i Telenors mobilnett.

– I løpet av 2015 har Apple økt markedsandelen noe mot konkurrentene i Norge, kommenterer Bjørn Ivar Moen, leder for mobil i Telenor Norge.

Apple iPhone 6s kunne by på noe helt nytt:
Den nye iPhone-skjermen endrer måten vi bruker telefonen på >>>

(Kilde: Pressemeldinger fra NetCom og Telenor)

annonse