Til hovedinnhold

Nå kan du surfe og ringe i hele Norden til samme pris som hjemme

NetCom bytter navn til Telia, og kutter roamingkostnadene i Norden og Baltikum.

Shutterstock

Oslo/Tek.no: NetCom byttet fra i dag navn til Telia, og på en pressekonferanse i Nydalen i dag hadde selskapet også en annen gladnyhet til sine kunder: Fra og med i dag er det helt slutt på roamingkostnader i hele Norden og Baltikum for Telia-kundene.

Det innebærer at du skal kunne surfe, ringe og sende meldinger så mye du vil når du befinner deg for eksempel i Sverige eller Danmark, uten at det synes på regningen. Tjenesten har Telia kalt «Roam Like Home».

Administrerende direktør Abraham Foss i Telia Norge.
Kurt Lekanger, Tek.no

– Vi mener dette gjør oss mer attraktive overfor våre kunder, sier administrerende direktør i Telia Norge.

Han mener dette er det første beviset på at selskapets kunder vil nyte godt av deres internasjonale styrke. Nå som NetCom har blitt Telia, er Telia ifølge Foss Nordens største mobiloperatør.

8 av 10

Roam Like Home omfatter kun Telia-kunder, og altså ikke kunder av Chess eller One Call, som har samme eierselskap – TeliaSonera. Både privat- og bedriftskunder får tjenesten.

Ifølge en undersøkelse Telia har gjort i samarbeid med YouGov begrenser 8 av 10 nordmenn databruken på smarttelefonen når de er i utlandet – av frykt for høye roamingkostnader.

– Digitaliseringen stopper ikke ved landegrensene, den er grenseløs. Vår ambisjon er at alle Telia-kunder hele tiden skal kunne benytte våre produkter og tjenester på samme måte som hjemme, uavhengig av hvor de befinner seg i verden, sier Karl Fredrik Lund, direktør i Telia privat.

Roam Like Home gjelder i Sverige, Danmark, Finland, Estland, Latvia og Litauen.

Telenor vil forbedre tilbudet

Konkurrenten Telenor ønsker ikke å si noe om hvorvidt de har planer om tilsvarende tilbud til sine kunder. Telenors informasjonssjef Anders Krokan forteller til Tek.no at Telenor de siste årene har gjort det billigere å bruke data i utlandet, og at de i fjor innførte datakontroll og makspris per dag ved bruk av telefonen i utlandet.

– Det er med stor glede jeg kan fortelle at vi også i forkant av denne sommeren vil forbedre vårt tilbud i samsvar med kundenes ønsker. Men vi ønsker å vente litt før vi forteller hva vi kommer med, sier Krokan.

Har det dukket opp et nytt symbol på mobilen din?
Nå henger endelig 4G-dekning og ringedekning sammen »

annonse