Til hovedinnhold

Folk kaster seg over den mobile VR-teknologien

Samsungs Gear VR-briller har nådd stor milepæl – vil få fart på app-utviklingen.

Innen VR-teknologi står nok HTC Vive og Oculus Rift fremdeles høyest i kurs hos de fleste, men det viser seg faktisk at den noe mindre sofistikerte, mobile VR-teknologien også gjør det skarpt.

Som blant andre Fortune og Engadget melder har Samsungs VR-briller nemlig nådd en stor milepæl nylig. I løpet av april måned skal over én million mennesker ha forsøkt Gear VR-brillene.

Vil få fart på app-utviklingen

Tallet kom riktignok ikke fra Samsung selv, men fra samarbeidspartneren Oculus VR i forbindelse med et pressearrangement nylig. Det er uvisst akkurat hvordan de kom frem til tallet.

Oculus-mobilappen får en «What's New»-funksjon som skal gjøre det lettere å finne nytt VR-innhold.

Sjefen for Oculus VRs mobilavdeling Max Cohen pekte på at milepælen har stor betydning for VR-teknologien generelt, på den måten at den økende populariteten vil gjøre det mer attraktivt for utviklere å satse på VR for alvor, noe det hittil har vært vanskelig å overbevise dem om.

– Utviklere ber oss om å ringe dem når teknologien har nådd én million brukere. Vel, nå har den det, sa Cohen, som også kunne opplyse om at gjennomsnittstiden folk tilbringer med Gear VR er 25 minutter per dag.

Oppdaterer VR-grensesnittet og mobilappen

Oculus kan ellers informere om at det nå finnes cirka 250 apper til Gear VR, og at det er VR-video som er den desidert mest populære kategorien blant brukerne. Oculus selv trapper opp satsingen ved å renovere Oculus Home-grensesnittet sitt og oppgradere Oculus-mobilappen med en ny seksjon som skal gjøre det lettere å finne VR-innhold.

Det er også mer VR-innhold på vei ut, deriblant en ny VR-serie hvor man følger et antall nomader og en ny VR-utgave av Discovery-serien «Deadliest Catch». Mer informasjon om VR-nyhetene finner du på Oculus-bloggen.

Er du interessert i å lage VR-innhold selv? Nå har det kommet et nytt VR-kamera for forbrukere som ikke koster fletta »

annonse