Tek.no

Nyhet

Nå vil YouTube begynne å vise TV over Internett

Den nye «Unplugged»-tjenesten skal strømme TV-innhold på nett.

youTube
6 Mai 2016 13:00

Nettstedet Bloomberg melder nå at YouTube jobber med en ny Internett-TV-tjeneste som skal la brukere strømme TV-innhold over nettet. Tjenesten har fått navnet «Unplugged» og skal visstnok lanseres allerede neste år.

Opplysningene stammer fra anonyme kilder med kjennskap til saken, og er altså ikke blitt offisielt kunngjort eller kommentert fra YouTube selv.

TV-pakker

Unplugged skal være en abonnementsbasert tjeneste som gir brukerne tilgang til ulike «pakker» av TV-innhold. YouTube skal være i dialog med flere av de store, amerikanske medieselskapene i forbindelse med prosjektet, og den tekniske infrastrukturen skal også være på plass.

YouTube skal visstnok følge opp betalingstjenesten YouTube Red med en abonnementsbasert TV-tjeneste.
YouTube

Det er uvisst akkurat hva slags format den nye tjenesten vil få, men YouTube skal visstnok ha diskutert flere ulike løsninger. Én av dem skal innebære å bunte sammen mindre kanaler basert på tema og sjanger, mens en annen mulighet har vært å samle sammen de største «basiskanalene».

YouTube skal angivelig ha forsøkt å forhandle frem en løsning som vil gi en maksimal månedspris på 35 dollar, cirka 280 kroner, og eventuelt tilby flere temapakker til ekstra pris i tillegg.

Ingen rettigheter sikret

Ingen rettigheter skal ennå være sikret ifølge Bloombergs kilder, og YouTube skal visstnok også ha hatt problemer med å sikre en avtale til ønsket pris. Det er med andre ord usikkert hva status er for øyeblikket, men planene er som sagt å lansere tjenesten allerede i 2017.

Det kan i utgangspunktet se ut til at tjenesten hovedsakelig retter seg mot amerikanske forbrukere, og det er uvisst når eller om det vil komme på plass et alternativ for europeiske YouTube-brukere. Inntil videre er det bare å vente på offisielle kunngjøringer.

Som kjent har YouTube for øvrig allerede lansert én betalingstjeneste, YouTube Red, som byr på originalinnhold. Med det nye fremstøtet ser det ut til at YouTube ønsker å kapre enda flere tradisjonelle TV-tittere, som kanskje er naturlig med tanke på at YouTube allerede er mer populært enn vanlig TV.

YouTube er stadig i utvikling: Nå tilbyr tjenesten direktesendt VR-innhold »

(Via Ars Technica)

Les også
YouTube skal tilby direktesendt 360-videoer
Les også
YouTube tar en Netflix - slik ser deres første originalinnhold ut
Les også
Nå har YouTube endelig lansert Spotify-konkurrenten sin
Les også
Nå har YouTube lansert sin nye betalingtjeneste
Les også
Så mye tjener de største YouTube-stjernene
Les også
YouTube lanserer kvalitetskanaler
annonse

Les også