Har du planer om å miste mobilen tusen ganger?

Panasonics mobil tåler det.

Det er en god stund siden vi sist hørte om de ekstra hardføre nettbrettene og mobilene til Panasonic, kjent som «Toughpad». På MWC-messen har selskapet nå dratt sløret av to nye tøffing-mobiler, nemlig FZ-F1 og FZ-N1.

De nye modellene er maskinvaremessig identiske, men har likevel den vesentlige forskjellen at FZ-F1 kommer med Windows 10 Mobile, mens N1-modellen byr på Android Lollipop som operativsystem.

Takler harde påkjenninger

Mobilene er altså bygget for å tåle skikkelige, fysiske påkjenninger. De har gjennomgått det Panasonic kaller svært tøffe tester, som blant annet innebærer at de har blitt utsatt for fall 2000 ganger på rad fra en høyde på én meter.

I tillegg skal de være fullstendig støvsikre, og tåler nedsenking i én meters vann i opptil 30 minutter. Begge de to sertifiseringsstandardene IP65 og IP67 skal dermed være møtt.

Begge modellene har en skjermstørrelse på 4,7 tommer med en oppløsning på 1280 x 720 piksler. Prosessoren er en uspesifisert, firekjernes Snapdragon-prosessor på 2,3 GHz, muligens en Snapdragon 800. Mobilene har ellers 2 GB minne og 16 GB lagringsplass.

Koster over 13 000 kroner

De ytre dimensjonene er på 15,5 cm x 7,4 cm x 1,6 cm. Vekten ligger på kun 277 gram, som ifølge Panasonic gjør mobilene til «verdens letteste» i denne kategorien av tøffing-telefoner. Batteristørrelsen er ikke kjent, men batteritiden skal ligge på åtte timer.

Én nevneverdig ekstrafunksjon er for øvrig at mobilene kommer med strekkode-avleser, som blant annet kan nyttiggjøres i bedriftssammenheng.

Prisen ligger på 1500 dollar for Android-versjonen, og 1600 dollar for Windows-utgaven, som tilsvarer henholdsvis cirka 13 000 kroner og 13 700 kroner. Førstnevnte skal lanseres til sommeren, og sistnevnte til høsten, men uten en mer spesifikk dato.

Har du ikke bruk for hardføre egenskaper? Sonys nye mobil byr på mye snadder »

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Med denne lekre mobilen vil HP erobre Windows­telefonene fra Microsoft
Les også
Her er Samsungs nye og oppgraderte Galaxy A-serie
annonse