Tek.no

Nyhet

Dette er Android 7

Google har sluppet en tidlig versjon av den neste Android-versjonen - vi har detaljene.

Google
Eigil Knudsen
9 Mar 2016 05:06

Lanseringen av Android 7.0, også kalt «Android N», ligger fremdeles et godt stykke frem i tid, men den siste tiden har noen opplysninger om operativsystemet begynt å piple til overflaten. Nå vet vi enda mer, for i en noe overraskende vending har Google sluppet en tidlig utgave av Android N.

Versjonen som er sluppet er den første såkalte «preview»-utgaven for utviklere og er dermed svært uferdig, men likevel gir den en del indikasjoner på hva vi har i vente.

Multivindu og bilde-i-bilde

Den mest nevneverdige, nye funksjonen er nok den såkalte multivindu-modusen, som legger til rette for bruk av flere applikasjoner samtidig. På håndholdte enheter kan appene entes vises side-om-side eller plasseres over hverandre, og appene vil automatisk fylle hele skjermen.

Android N får også mulighet for direktesvar på meldinger i varslingsvinduet.
Google

Google skriver imidlertid at produsenter kan velge å inkorporere en «freeform»-modus i operativsystemet som lar brukere fritt justere størrelsen på appene i multivindu-modusen.

Ellers vil Android N by på bilde-i-bilde-funksjonalitet, som innebærer at du kan fortsette å spille av videoinnhold mens du bruker applikasjoner. Som vi allerede har meldt skal det nye operativsystemet også komme med grupperte varslinger, som betyr at man man samle sammen alle varslingene som kommer fra samme app.

Direktesvar og bedre Doze

En annen ny funksjon heter «direct reply» og innebærer at du kan svare på meldingsvarslinger direkte fra selve varslingsvinduet. Dette gjøres via en egen knapp som er hektet på varslingen.

Google opplyser videre om at Doze-funksjonen fra Android 6.0 har blitt enda mer effektiv i Android N. Doze er en funksjon som deaktiverer data- og strømkrevende funksjoner når telefonen ikke er i bruk for å forlenge batteritiden.

Flere detaljer om de nye funksjonene finner du på utviklerbloggen for Android.

Android N skal antakelig også droppe app-menyen: Det har tidligere hint tydet på »

(Via Engadget)

Les også
Mange Nexus-brukere sliter etter å ha oppgradert til Android 7
Les også
Android 7-datoen er avslørt
Les også
Lanseringsdatoen til den første Android 7-mobilen er spikret
Les også
Ring, lås eller slett mobilen din direkte fra Google
Les også
Nå får Android nytt varslingssystem
Les også
Snart må du kanskje vinke farvel til app-menyen i Android
annonse

Les også