Til hovedinnhold

Denne anonyme maskinen er trolig den råeste Chromebooken du kan få tak i

HP har introdusert en helt ny klasse av Chrome OS-baserte PC-er.

Subbotina Anna/Shutterstock.com, HP

De Chrome OS-baserte, bærbare PC-ene kjent som Chromebook er som regel beskjedne maskiner, men i april meldte vi at HP hadde planer om en aldri så liten fornyelse av konseptet med en ekstra heftig modell. Som AnandTech registrerte er HPs «super-Chromebook» nå et faktum.

HPs nye «Chromebook 13» er lagt ut på produsentens hjemmesider og byr på et knippe spesifikasjoner som definitivt ikke er vanlige i Chromebook-segmentet.

Solid oppløsning

Først og fremst skilter maskinen med en oppløsning på opptil hele 3200 x 1800 piksler, som jo er en solid oppløsning selv for vanlige, bærbare PC-er. Skjermstørrelsen er som navnet antyder på 13,3 tommer.

Maskinen kommer med lyd fra Bang & Olufsen.
HP

Chromebook 13 byr i tillegg på innpakning i børstet aluminium, baklyst tastatur og den nye USB Type-C-standarden. Den er også spinkel, med en livvidde på kun 12,95 millimeter. Lyden leveres av Bang & Olufsen, som også er sjelden vare på en Chromebook.

Når det gjelder øvrig maskinvare foreligger ikke alle prosessoralternativene, men AnandTech skriver at den kan fåes med opptil Intel Core m7-6Y75-prosessor med to kjerner og en klokkefrekvens på 1,2 GHz. Den kan også leveres med inntil 16 GB minne, som definitivt er mye for en Chromebook.

Over 8000 kroner for toppmodellen

Lagringsalternativene foreligger ikke, men batteritiden skal ligge på 11,5 timer for den rimeligste varianten med Pentium-prosessor, full HD-oppløsning og 4 GB minne. Det er uvisst hva batteritiden ligger på for den dyreste utgaven.

Prisen ligger på 500 dollar for innstegsmodellen, og øker til 1030 dollar for toppmodellen, som tilsvarer cirka 8300 kroner. Dermed snakker vi altså om en av de desidert dyreste Chromebook-ene. Norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent.

Acer har også lansert en aluminiums-Chromebook nylig: Den har nå fått norsk pris »

annonse