Tek.no

Nyhet

Dette er ukens apper

Vær nysgjerrig, redd pandaen og ta notater med stil!

Shutterstock / montasje (tek.no)
Sigve Losnegård
17 Apr 2016 07:00

Curiosity

For nysgjerrigperer

Er du av den typen som alltid leser Se og Hør på tannlegekontoret – selv om du abonnerer? Da er du offisielt nysgjerrig.

Mennesker er født nysgjerrige. Har du en unge eller tre i huset, merker du det fort. Men en ting er å være interessert i kjendisers privatliv, noe ganske annet er det å fascineres av resten av verden, naturen, kjemi, biologi, statistikk og kosmos. En app som kaller seg Curiosity, er myntet på siste kategori nysgjerrige.

Når du starter appen, møtes du av overskriften LEARN, og fritt oversatt står det videre: «Bli inspirert til å lære hver dag. Fra historie til teknologi, oppdag et univers av emner fra over en million videoer på Curiosity.com.» Så kan du logge inn med Facebook, Twitter eller e-post. Deretter kan du gi appen tillatelse til å sende varslinger.

Når du blar i appen, sveiper du oppover for å se dagens tema, og til venstre for å se tidligere poster. Hver gang du finner noe interessant, kan du klikke deg inn for å se en video om emnet. Det er mye vitenskap, men også masse fun facts: Visste du for eksempel at det arrangeres konkurranser i møing? At man kan bygge og bo i jordskip? At proffe StarCraft-spillere kan utføre over fem kommandoer i sekundet? Eller at noen har som hobby å dra ut tape fra kassetter, og bruker den til å forme ansiktene til artistene som synger?

Alle videoer er håndplukkede, du kan lagre favorittemner og dele dem.

Curiosity

Format: Android og iOS
Pris: Gratis, kjøp i app

Last ned til Android » Last ned til iPhone »

Les også