Til hovedinnhold

Twitter-sjefen: – Vi fortsetter med 140 tegn

Tallet 140 er blitt temmelig godt innarbeidet hos Twitter-brukere som det maksimale antallet tegn som tjenesten tillater i meldingene sine. I januar kunne imidlertid nettstedet ReCode rapportere at Twitter hadde planer om å utvide antall tegn til hele 10 000, noe som vakte stor bekymring.

Denne radikale omleggingen av tjenesten er imidlertid nå avkreftet av selveste Twitter-sjefen Jack Dorsey. Det skjedde i et intervju på den amerikansk TV-kanalen NBC nylig.

Mener det er en fin begrensning

– Vi beholder de 140 tegnene. Det er en fin begrensning for oss, og det legger til rette for kortfattede «i øyeblikket»-meldinger, svarte Dorsey på spørsmål om de hadde planer om å utvide antallet tegn.

Twitter-sjef Jack Dorsey avkrefter at Twitter skal utvide antall tegn, men har likevel vært litt tvetydig i tidligere uttalelser.

Dorsey selv var tidligere selv med på å underbygge ryktene om at Twitter skulle begynne å tillate flere tegn. Dette gjorde han i en Twitter-melding hvor han påpekte det faktum at mange brukere allerede «omgår» tegnbegrensningen ved å legge inn skjermbilder med tekst i meldingene.

Antydet endring

– Hva om denne teksten var ekte tekst som kunne søkes på og merkes? Det ville gitt større nytteverdi og makt, skrev Dorsey i meldingen, og så altså dermed ut til å antyde at de vurderer flere tegn.

ReCodes opplysninger fra januar om at tjenesten planlegger å utvide til 10 000 tegn kom fra kilder som skal ha hatt kjennskap til saken, men har ikke blitt offisielt kommentert av Twitter selv. Hva som vil skje i fremtiden er dermed uvisst, men enn så lenge må man altså fortsette å nøye seg med 140 tegn.

Twitter brukes til så mangt: I London brukes tjenesten i en ny løsning for varsling om forurensning - med duer »

(Via Reuters, TechCrunch)

annonse