Tek.no

Nyhet

Er dette verdens minste Android-telefon?

Fullverdig Android-opplevelse på 2,4 tommer, hevder skaperne.

Shutterstock/Posh Mobile/Tek.no, montasje
Torstein Norum Bugge
20 Apr 2016 18:13

Da vi skrev om iPhone SE for ikke så lenge siden, poengterte vi – naturlig nok – hvor liten skjerm telefonen har. Sett med 2016-øyne er nemlig 4 tommer svært lite, spesielt i en toppmodell.

Det synes imidlertid ikke Posh Mobile, som produserer den bittelille smarttelefonen Micro Micro X S240.

Med en skjerm på knapt 2,4 tommer påstår selskapet selv at dette er «...verdens minste smarttelefon...», en påstand det er vanskelig å argumentere mot. Iallefall om ett av kravene er at telefonen skal gi en fullverdig smarttelefonopplevelse og ha berøringsskjerm.

  • Se også bildekarusellen helt nederst!

Like stor som et kredittkort

Mobilen er på størrelse med et kredittkort.
Posh Mobile

Posh er et amerikansk selskap, og Micro X S240 har vært i porteføljen deres en stund allerede – faktisk siden i fjor høst. Derfor er det heller ikke så overraskende at telefonen har ganske gammel programvare – nærmere bestemt Android 4.4 KitKat. Spesifikasjonene ellers er heller ikke så veldig imponerende:

  • Skjerm: 2,4 tommer, 240 x 432 TFT
  • Prosessor: Tokjerners MediaTek MT 6572M @ 1.0 ghz
  • Minne (RAM): 512 GB
  • Lagringsplass: 4 GB intern + minnekortplass
  • Kamera: 2 + 0,3 megapiksler
  • Batteri: 650 mAh

Selv om dette høres lite ut på papiret, kan det i rettferdighetens navn godt hende at det holder i vanlig bruk. Men med 2 megapiksler bak og 0,3 foran er det nok ikke imponerende bildekvalitet, noe som er bra med tanke på filstørrelsen – kun 4 GB innebygget er veldig lite i 2016. Heldigvis er det derfor laget plass for en minnekortinngang.

Rent fysisk er dette naturlig nok ikke store karen, med ytre mål på 89 x 47 x 11,6 millimeter. Det er omtrent det samme som et bankkort, noe Posh også poengterer på sine nettsider.

Posh-mobilen kommer i flere farger.
Posh Mobile/Tek.no, montasje

Har støtte for lynraskt nett

Ellers er det verdt å nevne at mobilen faktisk har støtte for 4G, og dermed vil kunne laste ned data relativt raskt. Men frekvenser og slikt kan selvsagt ha noe å si for dekningen her til lands.

Micro X S240 kommer for øvrig i fargene rosa, blå, hvit eller svart, og koster fra fra 49,99 dollar – omtrent 400 kroner i skrivende stund. Prisen matcher størrelsen, altså.

Vil du vite mer om telefonen, så kan du jo alltids ta en titt på unboxing-videoen fra YouTube-brukeren Unbox Therapy under:

Lyst på en mer «vanlig», liten mobil?
Da er Samsung Galaxy A3 ett av de beste kjøpene i sin klasse »

(Kilde: BGR, Posh Mobile)

Les også
Han lagde sitt eget deksel for å kunne kjøre Android på en iPhone
annonse