Til hovedinnhold

Gjennomsiktig OLED i aksjon

Gjennomsiktig skrivebord: LGs 15" AMOLED-skjerm (Foto: Techon)

FPD International 2009-messen i Yokohama er stedet hvor flere tekniske nyvinninger på bildefronten blir presentert i disse dager. Blant annet viser LG og Samsung frem gjennomsiktige OLED-skjermer, som rett og slett er gjennomsiktige der en normal OLED-skjerm ville vært svart.

Skjermene tar i bruk transparente materialer for både positive og negative elektroder, slik at bildet er synlig på begge sider av skjermen.

LGs transparente OLED-skjerm måler 15 tommer, mens den modellen Samsung viser frem kun er på 2 tommer. Begge skal ha en gjennomsiktighet på 30 %.

Ytterligere spesifikasjoner for Samsungs skjerm er 176 x 220 (QCIF) oppløsning og lysstyrke fra 100-300 cd/m2. Samsung-skjermen er etter alt å dømme rettet mot bruk i håndholdte enheter som mobiltelefoner, mens LGs modell er tenkt brukt i butikker, utstillingsvinduer m.m. Flere detaljer for skjermene er ikke kjent.

4,3-tommer i aksjon

Samsung har også tidligere i år vist frem en 4,3-tommers gjennomsiktig OLED-skjerm. Se en video nedenfor:

Det er foreløpig usikkert når gjennomsiktige OLED-skjermer eventuelt kommer i bruk i kommersielle produkter. Produsentene lufter nå teknologien og prøver å se for seg ulike bruksområder. Kanskje hele frontruten i bilen din er en eneste stor OLED-skjerm om noen år?

Følg Audiovisuelt på Twitter

Din mening

Hva tror du om nytteverdien og eventuelle bruksområder for gjennomsiktige OLED-skjermer? Del gjerne dine tanker i forumtråden nedenfor.

(Kilder: Oled-display, Reghardware, Techon)

annonse