Til hovedinnhold

Ny skjerm fra Sony gir mer lys

Sonys nye skjerm for mobiler og kameraer har hvite subpiksler, og er derfor mer energieffektiv.

Her er det nye vidunderet.

Sony har nå lansert en ny energieffektiv LCD-skjerm til mobiltelefoner og kameraer. Skjermen har fått navnet WhiteMagic, og det er ikke uten grunn.

En vanlig skjerm består av et stort antall piksler, og hver piksel får sin farge ved at de består av rød, grønn og blå farge (RGB) horisontalt oppdelt.

Legger til hvit subpiksel

Sonys nye skjerm også har en subpiksel i hvitt. Dette fører angivelig til at lysstyrken i skjermen dobles uten at man øker energiforbruket. Med det kan man enten få en mer lyssterk skjerm eller en skjerm som bruker langt mindre strøm enn vanlige LCD-skjermer.

Samsung var imidlertid først ute med hvite subpiksler i skjermen, og kalte teknologien PenTile RGBW. Den er tilgjengelig i noen Samsung-mobiler i Asia, men foreløpig har vi ikke sett Samsungs PenTile RGBW i norske mobilhyller. Samsung har først og fremst hatt LED- og OLED-TV-er i tankene for teknologien.

Tre tommer

Sonys nye WhiteMagic-skjerm får en størrelse på tre tommer med oppløsning på 640 x 480 piksler. Synsvinkelen skal være 160 grader, og lysstyrken vil til vanlig være 470 candelia per kvadratmeter på overflaten mens den bruker 225 mW. Imidlertid kan du skru lysstyrken opp når du er utendørs, og få ut hele 1000 candelia per kvadratmeter for 400 mW.

Skjermen, som forøvrig får delenummeret ACX432AKM, vil selges fra tidlig oktober 2011 til 65 amerikanske dollar før skatter og avgifter.

(Kilde: imaging-resource.com)

annonse