Tek.no

Nyhet

Android knuser iOS i nettleserhastighet

Einar Eriksen
18 Mar 2011 11:01

Det kanadiske programvarefirmaet Blaze har gjort en omfattende test av nettleserhastighet mellom Samsung Nexus S med Android 2.3 og iPhone 4 med iOS 4.3. Testen viser at Nexus S er en langt raskere surfetelefon.

Oppdatert:

For å måle tiden det tar for hver nettside å laste, brukte Blaze en egen applikasjon for måling. Ut ifra denne applikasjonen kjørte de Apples integrerte nettleser. Imidlertid viser det seg at den integrerte nettleseren ikke har fått de samme oppdateringen som den vanlige Safari-nettleseren, og dermed er det mulig at resultatene Blaze har fått i denne testen er ukorrekte.

Vi antar Blaze vil kjøre en ny test dersom Apple gir den integrerte nettleseren de samme oppdateringene som de har gitt Safari.

52 prosent raskere

Nexus S lastet inn hver fulle internettside på mediant 2,144 sekunder. iPhone 4 brukte i medianverdi 3,254 sekunder, noe som er en prosentvis forskjell på hele 52 prosent ifølge Blazes tester.

På 84 prosent av nettsidene i testen var Android-telefonen raskere enn iPhone, altså i over fire av fem tilfeller.

Mobilsider forskynder iPhone

På internettsider spesialtilpasset mobilskjermer var Nexus S bare tre prosent raskere enn iPhone med 2,085 sekunder i median mot 2,024 sekunder. For Apples mobiltelefon går det altså langt raskere på mobilsider, mens for Android-telefoner viser forskjellen seg å være minimal.

Små forskjeller mot eldre programvare

Da Blaze sammenlignet Android 2.3 i Nexus S mot Android 2.2 i Samsung Galaxy S fikk de resultater på henholdsvis 2,144 sekunder mot 2,370 sekunder. Iphone med 4.3-programvare ble målt til 3,253 sekunder mot 3,182 for 4.2-programvaren.

JavaScript av liten betydning

Når det kommer til JavaScript kjørte selskapet SunSpider-testen. Resultatet ble slik.

  • iPhone 4.3: 3,978.9
  • iPhone 4.2: 10,303.9
  • Galaxy S (Android 2.2): 5,840.7
  • Nexus S (Android 2.3): 4,257.2

Konklusjonen ble dermed at JavaScript ikke påvirker gjennomsnittlig lastetid i stor grad, fordi JavaScript allerede er veldig optimalisert. Blaze mener avanserte AJAX-applikasjoner kan være merkbart raskere i iOS 4.3 i forhold til 4.2, men i vanlig internettsurfing mener de at forskjellen ikke skal være merkbar.

Wi-Fi bare såvidt raskere enn 3G

Selskapet brukte i all hovedsak Wi-Fi under testen, men prøvde også over 3G. Her ble de overrasket over hvor liten forskjell de målte. I gjennomsnitt fikk de en lastetid på 3,182 over Wi-Fi mot 3,607 over 3G. Testen ble gjort i et område med godt mottak og på natta for å ikke støte borti kapasitetsproblemer og støy.

45 tusen sider ble surfet på

Testen omfattet 45 000 sideinnlastninger over 1000 forskjellige internettsider. Hver internettside ble lastet flere ganger på forskjellige dager.

Hele testen kan du lese hos Blaze.

Les også
Firefox for Android er ute av hiet
Les også
Her er Operas nye nettlesere
Les også
Opera Mobile 10.1 beta for Android
Les også
Ny og raskere Firefox 4 beta
Les også
Ny Firefox- beta til Android og Maemo
Les også
Mobil Firefox tilgjengelig for Android
Les også
- Raskere surfing med Iphone
Les også
Opera Mini 5 beta til Iphone
annonse

Les også