Til hovedinnhold

- Det blir ingen iPad 3 i år

I forkant av Apples iPad 2-lansering svirret ryktene om at selskapet skulle lansere en iPad 3 med skarpere skjerm allerede i september.

Dagens iPad-modeller har en oppløsning på 1024 x 768 piksler fordelt over en 9,7 tommers skjerm. De ligger dermed et godt stykke bak de skarpere skjermene til konkurrenter som Samsung Galaxy Tab og LG Optimus Pad.

Flere personer i bransjen har uttalt at neste iPad vil få en skjerm som er like skarp (piksler per tomme) som Retina Display-skjermen i iPhone 4. Det er ventet at dagens oppløsning vil firedobles til 2048 x 1536 piksler, en løsning som vil gjøre det lett å skalere opp app-er og annet innhold som er laget for dagens iPad-modeller.

En analyse gjort av bransjeanalytikeren Ming Ki-Chuo for Apple Insider viser imidlertid at den nødvendige maskinvaren for en slik skjerm ennå ikke produseres billig nok og i stort nok kvantum til å møte Apples krav, og at det derfor vil være umulig å lansere en slik enhet i september.

Kuo kom med en detaljert liste over komponentene i iPad 2 en måned før den ble offisielt lansert, og har god historikk i å fastslå Apples produksjonsplaner.

Da Apple-sjef Steve Jobs avduket sitt nye nettbrett kalte han også år 2011 for "The Year of the iPad 2" - iPad 2 sitt år, altså - noe som tolkes av flere som et hint om at det ikke blir noen versjon 3 til høsten.

Les også: De første iPad 2-sniktittene

annonse