Tek.no

Nyhet

Alt-i-ett fra Lenovo

Vegar Jansen
26 Nov 2009 06:00

Alt-i-ett stasjonære datamaskiner - altså der maskinvaren er integrert i skjermen - er på ingen måte noe nytt. Apple har servert oss den smekre iMac i årevis, men som vanlig er fokuset på design større enn fokuset på pris. For øvrig har Multicom også en modell i dette segmentet.
 
I en annen klasse alt-i-ett har vi PC-ene med pekeskjerm (touch screen), som HP TouchSmart, Packard Bell OneTwo og Acer Aspire Z5610. Men også her har det vært fokus på design, samt at plattformen har i stor grad hatt preg av å være litt eksperimentell.
Når Lenovo nå slipper sin første alt-i-ett-modell ThinkCentre A70z hører den egentlig ikke til noen av disse segmentene. Som Lenovo gjerne gjør fokuseres det på funksjonalitet, noe som er grunnen til at denne modellen også i stor grad er rettet mot bedriftsmarkedet. Det er likevel ikke til å se bort fra at andre også vil finne denne modellen interessant - vi liker jo å fylle huset med datamaskiner, men misliker at det tar mye plass.

Ikke peke

Nei, denne modellen har IKKE pekeskjerm, og er sånn sett å betrakte som en vanlig stasjonær datamaskin. Fordelen her i forhold til konvensjonelle stasjonære er lavere strømforbruk og stor fleksibilitet når det gjelder å finne et sted der den kan plasseres. Den kan settes direkte på bordplaten, på fot, på arm eller festes rett på veggen for den saks skyld.

A70z har dessuten mulighet for innebygd trådløst nettverkskort og trådløs mus og tastatur, noe som betyr at strømledningen er det eneste som kan lage ledningsrot hvis du bryr deg om sånt.


Kjappe data:
* 19-tommers skjerm (integrert webkamera og mikrofon mulig)
* Intel Core 2 Duo eller Celeron Dual Core prosessor
* Opp til 4GB RAM og 500 GB harddisk
* 6 x USB, DVD-brenner og integrerte høyttalere
Maskinen er dessuten optimalisert mot Windows 7 med Lenovos såkalte Enhanced Experience der maskinvare, BIOS og drivere har blitt tweaket og pusset for å blant annet gi kortere oppstarts- og avsluttingstider.
Lenovo ThinkCentre A70z skal være tilgjengelig fra neste måned av med en startpris på rett under 4000 kroner.

Les også
Apple iMac 27"
Les også
iMac-klone du kan trykke på
Les også
Oppgradert ultraportabel fra Lenovo
Les også
Da var Windows 7 her
Les også
Slik blir touch på Windows 7
annonse

Les også