Tek.no

Nyhet

Lekker lomme-PC fra Toshiba

22 Juni 2010 11:30

At det fremover vil dukke opp en del berøringsvennlig maskinvare er ingen overraskelse - allerede på nyåret var det klart at touch kom til å bli et hett tema i år, og med Apples iPad ble det også klinkende klart over at dette var noe folk hadde lyst på.
Nå har Toshiba gjort sin vri på sakene med en liten og tilsynelatende lommevennlig bærbar sak. Navnet er Libretto W100 og den har to 7-tommers touchskjermer som kan brukes i tandem i et toskjermsoppsett. Men siden den ikke har tastatur kan naturligvis også skjermene brukes til å skrive eller tegne på.

Av andre detaljer kan vi fortelle at den har en vekt på rundt 800 gram, og at hver av skjermene har en oppløsning på 1024 x 600 piksler. Prosessoren er en Intel Pentium U5400 @ 1,2 GHz, den har 2 GB RAM, 62 GB SSD-disk, webkamera, Bluetooth, 802.11n trådløst nett og kjører Windows 7 Home Premium. Batterilevetiden skal ligge på omtrent 5 timer.


Libretto W100 er egentlig mer et konsept enn en modell klar for masseproduksjon, men i forbindelse med Toshibas 25-årsjubileum skal et visst antall selges rett på det vanlige markedet, og slippes etter planen nå i august måned. Om den kommer til Norge er derfor tvilsomt, og om den gjør det blir den nok ikke spesielt rimelig. Prisen er oppgitt til omtrent 1100 dollar i USA.
Du kan lese mer om Libretto W100 på Toshibas egne sider, eller du kan ta en kikk på skrytevideoen under.
 

Les også
Kan iPad hamle opp med denne?
Les også
iPad-utfordrer like rundt hjørnet
Les også
Slik lader du iPod og iPhone raskere
Les også
Vil heller ha iPad
annonse

Les også