Tek.no

Nyhet

E-avisene kommer i år

Øystein W Høie
27 Aug 2010 11:54

Du har sett den i utallige sc-fi-filmer. En avis med filmer og animasjoner, som oppdateres med nyheter mens du leser den. Hittil har det bare vært en fantasi, men nå er er den elektroniske avisen i ferd med å bli virkelighet.

[wip4: img=2 align=right]LG har lenge jobbet med fleksible skjermer som kan bøyes og vris, såkalt e-papir, og nå melder selskapet at de vil starte masseproduksjon av en 19-tommers variant. Med andre ord, en skjerm i omtrent det samme formatet som VG og Dagbladet.

Den nye skjermen er utrolige 0,3 millimeter tynn og veier ikke mer enn 130 gram. Fleksibiliteten oppnås ved å bruke metallfolie i stedet for glass.

Trenger ikke strøm
E-papir har fordelen at det kun bruker strøm når det oppdateres. Det vil si at skrift og bilder på skjermen blir stående selv om du er tom for batteri. Den samme teknologien brukes i Amazon Kindle, som kan brukes i én måned uten å lades.

Teknologien er ikke helt uten barnesykdommer. Bilder på 19-tommeren kan foreløpig kun vises i svart-hvitt og kontrasten i skjermen er lav. LG lager imidlertid en 10-tommers variant av skjermen som støtter farger.

Ingen video
Video er foreløpig ikke støttet, da e-papiret ikke klarer å oppdatere seg raskt nok. Video har imidlertid erkekonkurrent Samsung allerede demonstrert at er mulig.

Alt tyder dermed på at avisleseren går en spennende framtid i møte, der vi forhåpentligvis har sluttet å trykke nyhetene våre på døde trær. Spørsmålet er nå hvordan de store mediehusene omfavner den nye teknologien, og hvem som blir først med en elektronisk avis du kan brette under armen.

På videoen nedenfor kan du se hvordan EC Innovations ser for seg at vi leser elektroniske aviser i fremtiden.

Les også
VIDEO: Se fremtidens drømmemobil
Les også
iPad gir deg søvnproblemer
Les også
Nå kommer lesebrettene for fullt
annonse

Les også