Til hovedinnhold

Endelig gode datapriser hos Tele2

(Publisert 22.10.2009)
Det er vel knapt noe på abonnementssiden vi har klaget mer på det siste året enn Tele2s datapriser. Her har nemlig lavprisaktøren hatt langt høyere løpende pris per megabyte enn konkurrentene i lang tid, og heller ingen datapakker tilgjengelig for de av kundene som benytter seg av internett på mobilen. Når 2009 samtidig har vært året da mobilsurfing for alvor slo igjennom på markedet, synes vi det har vært merkelig at Tele2 ikke har fulgt med i timen akkurat her.

I dag skjer det imidlertid forandringer som setter Tele2s datapriser i et helt nytt lys; Operatøren lanserer tre meget gode datapakker som utvilsomt vil glede de av kundene som bruker internett på mobilen.

Tele2 Mobilsurf
Datapakkene har fått navnet Tele2 Mobilsurf, og finnes i tre størrelser; Small, Medium og Large. Den minste pakken gir deg en liten mengde megabytes – 30 MB per måned – til 19 kroner, og Medium gir deg 100 MB til 49 kroner. En gladnyhet for storbrukerne av internett på mobilen er at du får 1 GB til kun 169 kroner per måned, og det er så vidt vi kan se ett av de desidert beste alternativene på markedet med tanke på surfing via mobilen.

- Tele2 introduserer i dag tre datapakker. Vi har en veldig bra portefølje, men har slitt på data. Nå synes jeg vi er svært konkurransedyktige også her, sier administrerende direktør Haakon Dyrnes i Tele2 til Mobilen.no.

- Datapakkene har vi kalt Mobilsurf. De passer iPhone- og smartphone-brukere veldig bra, legger han til.
(Artikkelen fortsettes.)

Ikke Flex og Sheriff
Et skår i gleden for noen av Tele2-kundene er imidlertid at Mobilsurf ikke kan kombineres med deres to rimeligste abonnementer, Sheriff og Flex. Det er det to grunner til.

- Mobilsurf kan kjøpes med alle abonnementer unntatt Flex og Sheriff. Før det første har disse abonnementene allerede en mengde data inkludert – 2 MB på Sheriff og 7 MB på Flex. Den andre grunnen er at disse to abonnementene har så lave priser, og vi så pressede marginer, at vi derfor ikke kan tilby kraftig subsidierte datapakker sammen med disse abonnementene, sier Dyrnes.

- Men bruker man internett på mobilen ofte kan man gå over til ett av våre andre billige abonnementer, sier han videre.

Gladnyhet for kundene
Som nevnt, har vi i hele 2009 anmodet Tele2 til å gjøre noe med dataprisene. Den løpende dataprisen er stadig på 12 kroner per MB, men nå finnes det i det minste et alternativ for de som bruker internett på mobilen. Datapakkene er dessuten gunstige, og tilpasset ulike behov. Surfer du på mobilen svært sjeldent – men likevel et par ganger i løpet av måneden – synes vi 30 MB til 19 kroner er en ganske bra deal. Snittprisen per MB blir fra 63 øre, noe som er langt ifra avskrekkende. Mobilsurf Medium koster 49 kroner og gir deg 100 MB – det samme som NetCom Litt Bruk og Chess SurfKnight, og derfor på nivå med øvrige aktører.

Mest spennende er imidlertid den store datapakken – Large – som gir deg hele 1 GB for 169 kroner per måned. Det betyr at du får dobbelt så mye data for samme pris som One Calls datapakke Extra Data 500. Dessuten betaler du 99 øre per MB for overforbruk med alle datapakkene til Tele2, altså samme pris som One Call har hatt for løpende datapriser en stund. Det er svært positivt, og gjør at Tele2s datapriser for mobil går fra å være de desidert verste- til å konkurrere helt i toppen på det norske mobilmarkedet. Tele2 har for sikkerhets skyld også lagt inn en makspris på 599 kroner per måned på datapakkene.

Det har unektelig tatt tid, men det er gledelig at Tele2 satser såpass offensivt når de først har bestemt seg for å tilfredsstille behovene til de som bruker internett på mobilen.

Mer om
annonse