Til hovedinnhold

OL-rekord i mobilnettet

Mobil-eksplosjon siden forrige OL.

Espen E / Shutterstock.com

Datatrafikken i mobilnettet under de første dagene av OL i Sotsji, er 340 prosent høyere enn mobiltrafikken under OL i Vancouver.

Den første OL-helga viste en sterk økning i trafikken i mobilnettet, viser målinger utført av Telenor.

For fire år siden, under OL i Vancouver i 2010, lå den totale datatrafikken i mobilnettet på 2,5 gigabit per sekund. I helgen var trafikken på 11 gigabit per sekund. Det er nesten 4,5 ganger høyere enn i 2010.

Øvelsene 10 km skiskyting for menn og 30 km langrenn for menn topper så langt mobilstatistikken. Under begge disse øvelsene utgjorde TV- og videostrømming omtrent halvparten av den totalt mobiltrafikken i Telenors nett.

Telenor har økt kjernekapasiteten i 3G- og 4G-nettet med én tredel før OL. Selskapet venter enda større trafikkøkninger når hverdagen kommer og folk skal følge med på OL fra jobb eller på farten.

Ser mobilt via Wi-Fi

Ni prosent av nordmenn oppgir at de vil følge med på OL i Sotsji via mobil, mot 93 prosent som skal se TV og 33 prosent som skal se via PC. Av de som planlegger å bruke mobilen til å se OL-sendinger, oppgir 84 prosent at de vil koble seg til via Wi-Fi. Dermed vil de ikke belaste mobilnettet.

I dag eier 70 prosent av Telenor-kundene en smarttelefon. På en vanlig dag går omtrent 50 prosent av datatrafikken til strømming av TV og video, og til sosiale medier. De siste to årene har datatrafikken i Telenors mobilnett økt med 70 prosent.

Administrerende direktør Berit Svendsen i Telenor Norge sier i en kommentar at den første helgen av OL-sendingene bekrefter at nordmenn er verdensledende i bruk av Internett og at vi nå viser vei når det gjelder strømming av OL-sendingene.

- Nordmenn har bokstavelig talt OL i lomma og i veska, sier Svendsen i en pressemelding.

Les mer: Northug kan ta knekken på mobilnettet

annonse