Til hovedinnhold

Pengene renner inn for Nvidia

Skjermkortkongen leverer knallgode kvartalstall.

De fleste av de store IT-selskapene har levert gode økonomiske resultater den siste tiden. Både Intel, Microsoft, Apple og Google har alle hatt gode grunner til å smile på vei til sine respektive banker de seneste kvartalene.

En av aktørene på skjermkortfronten, AMD, puster og peser derimot i bratt oppoverbakke, med både svakt overskudd og store kutt i stillinger. Dette er mye takket være fremgangen til erkekonkurrenten Nvidia, som nå ser ut til å fortsette sin seiersgang.

Kraftig oppgang

Nvidia har nå lagt frem resultateten for tredje kvartal, som endte 26. oktober, og situasjonen ser unektelig lys ut for selskapet. Den totale omsetningen lå på 1,23 milliarder dollar, noe som er en oppgang på hele 16 prosent i forhold til samme periode i fjor.

Netto inntjening på 173 millioner dollar, noe som er en oppgang på meget solide 45 prosent sammenlignet med tredje kvartal i 2013. Også om man sammenligner med forrige kvartal i år var økningen i nettoinntekt sterk, og lå på 35 prosent.

Grunnen til oppgangen er ifølge selskapet selv at de har hatt stor suksess med flere av nysatsingene sine den siste tiden. Dette inkluderer ikke minst den nye Maxwell-arkitekturen, som Nvidia sier har utløst mange oppgraderinger blant PC-spillerne.

Gjør det bra med Tegra og Tesla

I tillegg har den nye, kraftige mobilprosessoren Tegra K1 vært en vinner. Selskapet peker blant annet på at brikken nå også skal brukes i Chromebook-maskiner, for eksempel den nye modellen til Acer. Nividia nevner også at det nå finnes over 6 millioner biler på veiene med Tegra-baserte datasystemer.

En annen viktig faktor i selskapets vekst er økt etterspørsel etter selskapets profesjonelle Tesla-kort til serverparker og nettskytjenester. Flere tall og mer informasjon finner du hos Nvidia.

Mer om
annonse