Tek.no

Nyhet

Norske Opera skal lage nettleser til Nokia-mobiler

...i hvert fall noen av dem.

Scanpix / Gorm Kallestad
21 Aug 2014 09:59
annonse

Opera Software har undertegnet en av tale med Microsoft, om å ta over den avdelingen i Nokia som utvikler nettlesere. Det skriver Reuters.

Avtalen innebærer at Opera blir standardnettleseren på Microsofts enkleste telefoner og telefonene i Asha-serien, skriver Opera i en pressemelding. Det er altså ikkesnakk om de Windows Phone-baserte telefonene i Lumia-serien.

I juli annonserte Microsoft at de kommer til å droppe mobilene i Asha-serien, samt de Android-baserte telefonene i Nokia X-serien. Men i august lanserte selskapet overraskende en ny billigmobil basert på den eldre Nokia Series 30-plattformen. Operas avtale gjelder telefoner basert på Series 30+, Series 40 og Asha.

– Vi fortsetter å selge og støtte klassiske telefoner for førstegangskjøpere og «feature phones», i tillegg til Asha-serien, som har gjort det bra hos millioner av mennesker som ønsker nye mobilopplevelser til lavere priser, sier Rich Bernardo i Microsoft nå.

Aksjekursen i været

De som bruker dagens såkalte «Xpress»-nettleser på Nokia-telefoner vil bli oppfordret til å oppgradere til den nyeste versjonen av Opera Mini. På fabrikknye enheter vil Opera Mini være forhåndsinstallert.

annonse

– Dette er en fantastisk mulighet til å spre fordelene til Opera Mini til millioner av nye brukere i våre kjernemarkeder. Det er fortsatt svært mange mennesker som ikke har gått over til smartmobiler, sier Opera-sjef Lars Boilesen.

Aksjekursen i Opera steg 6,5 prosent til 80,45 kroner rett etter at nyheten ble kjent.

Les også: Microsofts nye billigmobil har ikke Windows

(Kilder: Reuters, Opera)

Les også
Microsofts nye billigmobil har ikke Windows
Les også
—Nokia tjener penger om to år
Les også
Norsk Nokia-avdeling legges ned
Les også
Opera Mini-nettleseren for iOS har blitt helt ny
annonse

Les også