Til hovedinnhold

X100 får enda en fiks

Fujifilm fikser mer på sitt flaggskip

Vi ga X100 mye velfortjent tyn i vår test, men valgte likevel å gi det et anbefalt-stempel, rett og slett på grunn av dets enorme potensiale bare visse alvorlige feil ble rettet opp. Vi anså det også som selvsagt at Fujifilm ville slippe oppdateringer som fikset de fleste av disse problemene, om ikke alle, og nettopp dette er de nå i gang med.

Les vår test av Fujifilm X100

I dag ble tredje firmwareoppdatering til kameraet sluppet. Den første rettet en alvorlig feil som kunne ta livet av kameraet, mens den forrige som kom rettet opp ikke mindre enn 22 forskjellige feil av ulik alvorlighetsgrad. Med dagens firmwareoppgraderinge, som har versjonsnummer 1.11, er det følgende endringer som finner sted:

  • Bedre autofokus når motivet er nært.
  • Solarisering av det digitale søkerbildet ved visse innstillinger (shadow tone satt til soft eller medium soft) skal nå være fikset.
  • På selvutløser skal nå kameraet ikke lenger forsøke å fokusere på nytt etter at utløserknappen er trykket ned men før bildet tas.
  • I bulb-modus skal søkerbildet ikke lenger være overeksponert, slik det kunne være tidligere.
  • Bilder tatt med AdobeRGB-fargerom i kameraets innebygde minne ville tidligere skifte filnavn når de ble kopiert til minnekortet, men dette skal nå være fikset.

Firmware-oppdateringen kan lastes ned herfra. NB! Står det v1.10 øverst, er dette den forrige oppdateringen. I så fall, vent og prøv igjen senere.

I følge Fujifilm skal den nye firmwaren allerede være installert på nye kameraer, det vil si dem som er produsert etter 25. august. En interessant anekdote er også at de tre øverste punktene på listen ble oppdaget og innrapportert av brukere av kameraet, og ikke av Fujifilms egen stab.

Aner du ikke hva vi snakker om? Da bør du lese denne guiden: Hva er egentlig firmware?

annonse