Tek.no

Nyhet Ny Raspberry Pi blir enda billigere enn forgjengeren

Ny Raspberry Pi Model A+ blir enda billigere enn forgjengeren

Koster ikke mer enn 20 amerikanske dollar.

10 Nov 2014 15:12

Raspberry Pi er et veldig artig maskinkonsept som har gjort terskelen for mange prosjekter veldig mye lavere. Den allsidige minimaskinen kan brukes til mange spennende prosjekter og nå kommer den aller billigste utgaven i en ny utgave.

Den nye modellen er en etterfølger til Model A, og har fått navnet Model A+. Model B fikk forøvrig sin +-versjon i sommer.

Den nye varianten bruker samme prosessoren som sin forgjenger, og er fremdeles utstyrt med 256 megabyte med systemminne. Den viderefører også det lave effektforbruket som Model A hadde, på 100 mA. Model B bruker på sin side 300 mA.

Mindre, bedre og billigere

Model A+ byr også på mange av de samme forbedringene som Model B+. Du får blant annet mulighet for flere datakoblinger, med en såkalt GPIO-rekke på 40 punkter. GPIO står for «General-Purpose Input/Output» og er en rad med pinner for tilkobling til ulike typer tilbehør.

Den gamle SD-kortleseren har også blitt fjernet, og erstattet med micro SD-formatet. Nå har det alltid vært mulig å bruke adaptere for micro-SD i det gamle sporet, men det var en del problemer både med konstruksjonen og ikke minst at maskinen tok litt mer plass enn nødvendig på grunn av minnekortet.

Lydkretsen skal også ha blitt forbedret, og nå er det en egen strømforsyningskrets med mindre støy som skal stå for jobben.

På toppen av det hele er i tillegg størrelsen endret. Mens Model A var på 86 millimeter er den oppgraderte versjonen på 65 millimeter.

Det råeste er kanskje at prisen også er senket. Mens du tidligere måtte ut med 25 amerikanske dollar for en Raspberry Pi holder det nå med 20 dollar.

Registrerer du e-postadressen din hos Prisguide.no får du tilsendt en e-post så snart Model A+ er tilgjengelig på det norske markedet.

(Kilde: Raspberry Pi)

Les også
Slik laget vi vår egen hjemmesnekrede arkademaskin
Les også
Her kjører han Quake på et oscilloskop
Les også
Nye Raspberry Pi har fått norsk pris
Les også
Raspberry Pi har fått en skikkelig overhaling
Les også
Nå får du Raspberry Pi enda billigere
annonse