Tek.no

Nyhet

Panasonic lanserer solid GoPro-utfordrer

Dette actionkameraet filmer nemlig i 4K-kvalitet.

Panasonic/montasje

GoPro har regjert på toppen av actionkameramarkedet de siste årene, men nå ser det ut til at en av de tradisjonelle kameraprodusentenevirkelig skal yte motstand.

Panasonic har nemlig lansert actionkameraet HX-A500, med spesifikasjoner som jevnt over legger seg ett hakk over GoPros toppmodell. Hovedpunktet er et Panasonics nye modell kan filme i 4K-oppløsning med 25 FPS, mens GoPro Hero 3+ Black Edition «bare» makter 15 bilder i sekundet.

– Med muligheten til å ta opp video i 4K-format uansett hvor du er åpner for flere muligheter, sier produktsjef for videokamera hos Panasonic Nordic, Mac Berggren, i en pressemelding.

Gode spesifikasjoner

Akkurat det er imidlertid et av få punkter der Panasonic stiller med bedre spesifikasjoner. Holder du deg til den tradisjonelle full HD-oplløsningen kan Panasonic gi deg 50 bilder i sekundet, mens GoPro stiller med 60. Nøyer du deg med 720p får du 100 bilder i sekundet av Panasonic, og 120 av GoPro - eller henholdsvis 200 og 240 bilder i sekundet om du jekker oppløsningen helt ned til 848 x 480 piksler.

Selv om Panasonic her er litt dårligere stilt, er det viktig å se at begge de to modellene leverer solide spesifikasjoner.

HX-A500 tåler både vann ned til en dybde på tre meter. Selve kameradelen veier dessuten kun 31 gram, og skal kunne festes til både hjelmer, armbånd og belter med ekstrautstyr. Hovedenheten veier imidlertid 119 gram, og denne må du ha i nærheten av kameradelen.

Prisen vil trolig ligge på rundt 3 800 kroner og komme i salg i mai, men vi ha ikke fått bekreftet om dette også gjelder Norge. Sett opp et prisvarsel her, så får du beskjed »

Med et actionkamera kan du fange temmelig unike øyeblikk:
Her flyr pelikanen med en GoPro på nebbet »

(Kilder: pressemelding)

annonse

Les også