Til hovedinnhold

Ny Blackberry-mobil får kvadratisk skjerm

Blackberry sliter, men kan dette være redningen?

Blackberry har lagt bak seg nok et kvartal med underskudd, og har åpenbart sett seg nødt til å finne på noe. Men om Blackberry Passport skal redde selskapet, må det antakelig et mirakel til. Det handler om en smartmobil med kvadratisk skjerm og fysisk tastatur.

Kvadratisk skjerm med høy oppløsning

Her viser Blackberry-direktør John Chen frem Passport-mobilen som skal komme i september. (Foto: McCarthyRecord via Twitter).

Smartmobilen som ble presentert i dag har en 4,5 tommer skjerm med oppløsning på 1440 x 1440 punkter, og planen er at den skal være klar for i salg i september. Før den tid skal det også holdes en offisiell lansering, der det kommer mer informasjon om spesifikasjoner og andre detaljer.

Etter at planene ble kjent har telefonen fått en heller lunken mottakelse. TechChrunch kaller den «alt annet enn imponerende», mens The Verge kaller det «en stor og klossete phablet» (brettmobil).

Business, as usual

Foreløpig vet vi med andre ord ikke så mye mer enn at det dreier seg om telefonen som tidligere hadde kodenavnet Windermere. Den får det velkjente fysiske qwerty-tastaturet, som har vært Blackberrys varemerke.

Blackberry er mest kjent for å lage mobiltelefoner for businessmarkedet, med fokus på sikkerhet. Tidligere var telefonene også populære blant amerikanske kjendiser, men de siste årene har salget gått tregt.

Ideen er ganske sprø, men tror du den kan ha noe for seg? Om ikke annet, så skiller den seg fra mengden av rektangulære smartmobiler uten taster.

Les også: Test av BlackBerry Z10

annonse