Singapores statsminister kan programmere i C++

Ta den, Erna!

I en hverdag der informasjonsteknologi blir stadig viktigere – både på godt og vondt – er det viktig at de politiske lederne våre forstår teknologien selv. Statsministeren i Singapore, Lee Hsien Loong, har nettopp vist at han definitivt forstår seg på teknologien.

Statsministerens tale.

Han holdt nylig en tale på et arrangement for topper i IT-industrien, der han spøkte om at egenskapene hans nok var litt utgått på dato, ettersom det var et par år siden sist gang han hadde programmert.

Han røpte også hva det var han hadde programmert – et program i C++ som løste Sudoku-oppgaver.

La programmet ut på Facebook

I ettertid var det mange som gjerne kunne tenke seg å se programmet han refererte til, og nå har han lagt ut en Facebook-post med lenke kildekoden på Google Drive.

Utsnitt fra kildekoden. Foto: Lee Hsien Loong

– Det er et ganske enkelt program. Det kjører i kommandolinjen i et DOS-vindu. Du skriver inn verdiene linje for linje (for eksempel 1-3-8---6), og så vil programmet skrive ut løsningen (eller alle løsningene hvis det er flere), hvor mange steg det brukte på å finne den, og litt søkestatistikk, skriver han.

Videre gir han en liten nøtt til programmeringskyndige, og oppfordrer brukere til å ha det moro med programmet.

– Gjerne fortell meg hvis dere finner noen bugs!, avslutter han.

I skrivende stund har Facebook-innlegget hans fått 36 733 «likes», så kanskje dette er noe Erna Solberg eller andre norske politikere også bør prøve?

Lee Hsion Loong står i alle fall i sterk kontrast til hans kollega i Tyrkia
Den tyrkiske statsministeren ønsket å sperre Twitter

(Kilde: Ars Technica)

annonse