Til hovedinnhold

Laget sin egen strømmepinne med Firefox

Bilde av en mystisk dongel ble postet på Twitter.

Et produkt som har fått mye oppmerksomhet er Google Chromecast. Den lille dongelen gjør det svært enkelt å overføre innhold fra for eksempel en PC til TV-en, samtidig som prisen er lav. Nå kan ting tyde på at den er i ferd med å få en konkurrent, melder Gigaom.

Christian Heilmann, en utvikler hos Mozilla, postet nemlig et bilde på Twitter som viser en hvit dongel, hvorpå han skriver at «En helt åpen prototype av en TV-sender som kjører FirefoxOS».

sitat"A fully open TV casting prototype device running #FirefoxOS. Open boot loader and all. pic.twitter.com/bZ0Uz8P0Zs— Christian Heilmann (@codepo8) 19. juni 2014"

Trådløs overføring

Bildet viser en hvit dongel med HDMI-kontakt i den ene enden, noe som gir grunn for å tro at det er snakk om et tilsvarende produkt som Google Chromecast og Roku – altså en enhet for trådløs overføring av video.

Om dette stemmer har utvikleren utnyttet FirefoxOS på et vis som lar enheten sende over innhold på samme måte som Chromecast. I artikkelen til Gigaom er det lagt ved en video, der det nye systemet blir testet.

Ut i fra videoen er det tydelig at det er snakk om en tidlig betaversjon, der det blant annet må klikkes på et Chromecast-ikon for å koble til den nye dongelen.

Skal vi tro nettsiden vil Mozillas alternativ komme helt uten restriksjoner, med andre ord vil den være enda mer altetende enn hva Googles Chromecast er i dag.

Langt i fra bekreftet

Enn så lenge er det alt vi vet om den eventuelle konkurrenten. Det skal etter alt å dømme kun være ytterst få utviklere som jobber med produktet, og skal vi tro uttalelsen fra Mozilla selv overfor Gigaom, er det ikke selskapet selv som står bak.

– Firefox OS er en åpen plattform fritt tilgjengelig for enhver bedrift å bygge på toppen av, uten restriksjoner. Dette betyr at selskaper kan eksperimentere med ulike formfaktorer som kjører Firefox OS, heter det i uttalelsen til Mozilla.

Dermed kan ting tyde på at de ikke direkte står bak denne eventuelle Chromecast-konkurrenten, men muligheten for slike produkter ligger helt klart der.

Enn så lenge må vi smøre oss med tålmodighet.
Har du en Chromecast kan sjekke ut disse fem tipsene » (Ekstra)

(Kilder: Gigaom, Twitter)

annonse