Til hovedinnhold

Bytt Spotify-passord nå

Musikktjenesten Spotify har på kort tid rukket å bli svært populær. Tjenesten kunne melde for få dager siden at de nå har en million brukere, men et hull i sikkerheten medfører at brukere snarest bør bytte passord.

Ditt passord på avveie

Spotify sendte i går ut mail til alle sine registrerte brukere. I mailen oppfordrer de alle som opprettet konto før 19. desember snarest bør bytte sitt passord. Det viser seg nemlig at et kritisk sikkerhetshull som ble tettet denne dagen hadde blitt utnyttet av utenforstående til å hente ut brukernes informasjon.

Ifølge Spotify selv var de ikke klar over at sikkerhetshullet hadde blitt utnyttet før nå nylig, det betyr at uvedkommende i flere måneder har hatt tilgang til brukeres passord, mailinformasjon, navnd, fødselsdato og postadresse for regningsutsendelse. Dette siste gjelder kun de som har valgt å betale for tjenesten, Spotify kan likevel berolige betalende brukere om at kredittkortinformasjon ikke har blitt lagret hos Spotify og har dermed ikke vært utsatt for noen risiko.

Bytt passord også andre steder

For de fleste brukere betyr dette likevel at utenforstående har hatt mulighet til å endre spillelister og hente ut kontaktinformasjon for utsendelse av spam. Dette er noe de færreste ønsker og for å unngå at sikkerhetsbruddet får videre følger oppfordrer Spotify at flere endrer passord både hos dem og eventuelt på andre tjenester.
- Hvis du har konto som ble opprettet før 19. desember 2008 oppfordrer vi på det sterkeste at du endrer ditt passord, vi oppfordrer også til at du endrer passord på alle andre tjenester hvor du kan ha benyttet samme passord, skriver de i sin advarsel.
For å endre ditt passord hos Spotify må du logge deg inn via nett og gå inn på din profil på følgende adresse: https://www.spotify.com/en/account/profile/. Her får du enkelt muligheten til å endre ditt passord og også en indikator på hvor sterkt ditt nye passord er.

Mer om
annonse