Til hovedinnhold

Wimp lanseres i USA

Norske Aspiro sin musikkløsning Wimp er foreløpig enda i beta her i landet. Wimp er en tjeneste som lar deg streame musikk direkte til din maskin, ikke ulikt Spotify. På tross av at systemet enda ikke er fredigutviklet i Norden har de allerede nå avtaler om å lanseres for det amerikanske markedet.
Les test av Wimp her.

Skal ut i USA

Aspiro melder i en pressemelding at de har fått på plass en avtale med en større amerikans aktør for å lansere Wimp i USA og Canada. Avtalen er verdt 10 millioner kroner over tre år. Dette er vel og merke svenske kroner. Det er derimot usikkert når amerikanske brukere kan begynne benytte løsningen.

- Jeg vet ikke når den skal lanseres, men fra vår side er alt klart. Dette er opp til vår samarbeidspartner i USA, forteller Gunnar Sælleg, administrerende direktør hos Aspiro Norge til Teknofil.

Sælleg kan på grunn av avtaler i kontrakten ikke gå ut med hvem samarbeidspartneren er. Men ifølge han er det en velkjent aktør i musikkbransjen.

Her i Norge har Aspiro samarbeid med norske Telenor og Platekompaniet. Ikke uventet har da Wimp mye norsk musikk inne. For norske artister vil likevel ikke den nye avtalen gi store muligheter til å bli berømt over dammen.

- Vi leverer kun teknologien, det er samarbeidspartneren vår som vi sørge for lisens til musikk og de vil neppe satse like stort på norske artister som det vi har gjort her i Norge, påpeker han.

Kan slå Microsoft

Fra før av har en løsninger i USA som Last FM og andre, men disse har på langt nær like stort utvalg av musikk. Derimot er løsningen Rhapsody en konkurrent Wimp nok vil måtte konkurrere hardt med. Microsoft har sagt de vil lansere en egen løsning denne måneden, i så fall vil dette bety at Wimp kan bli slått på målstreken på markedet i USA og Canada av Microsoft, men da deres tekniske tjeneste allerede er på plass ligger de godt an til å ta førsteplassen. Spotify har så langt ikke sagt noe mer om en eventuell satsning over Atlanteren

Foruten USA og Canada har Aspiro åpnet for bruk av Wimp i Sverige, Danmark og Norge. Neste steg vil bli resten av Europa, men det er usikkert når det vil skje.

- Vi har store ambisjoner, men i første rekke vil vi nå få testet ferdig tjenesten i Norden slik at vi kan ta den ut av beta, forteller Sælleg.

Mer om
annonse