Dette får du plass til på kredittkortet

Samsung ST30 ble lansert i dag, og i følge Samsung skal det være både rimelig og fysisk mindre enn et kredittkort. Riktignok er det selvsagt tykkere enn et vanlig kredittkort, faktisk "hele" 16,9 millimeter, men ser man på bredde og høyde, så får man plass til kameraet på et kredittkort. I tillegg vil de fleste også ha plass til kameraet på et kredittkort i den økonomiske tolkningen, siden veiledende pris ikke blir høyere enn kr 899,- når kameraet treffer norske butikkhyller i mars.

Som du kanskje forstår er det størrelse og pris som er de overordnede hensyn som er tatt i designen av ST30, og det bærer naturlig nok kameraet preg av. Skjermen er ikke større enn 2,36 tommer (6 cm), og får ikke mer enn 112 000 bildepunkter, noe det etter hvert er lenge siden sist vi så.

Ikke bruker det store minnekort heller, men derimot mikro-SD/SDHC, og med opp til 32 GB av slikt i kameraet kan man fotografere til kyrne kommer hjem uten å gå tom for plass.

ST30 får en oppløsning på 10 megapiksler, tar video i VGA-oppløsning, det vil si 640 x 480 piksler, og vil få en 3x zoom som tilsvarer 28-84 mm og har blenderverdier på f/3.3-5.9.

Fysisk bildestabilisator er desverre ikke å finne, men ansiktsgjenkjenning kan det derimot skilte med. I tillegg har det funksjoner som oppdager når motivet smiler og da tar bilde, eller tar ekstra bilder når motivet blunket på første skudd.

Samsung ST30 kommer i fem ulike farger, som du ser nedenfor:

Les også: Test: Nikon D7000

Les også: Guide: For sikkehets skyld

Les også: Guide: Akam tar seg vann over hodet

Les også
Hva slags kamera skal jeg kjøpe?
annonse