Til hovedinnhold

Disse appene selger best

Se hvilke apper som er mest populære – og hvilke som drar inn mest penger.

Skal du tjene penger på iOS-plattformen, bør du satse på spill. Det er konklusjonen analytikerne i Distimo trekker etter å ha gått gjennom den siste månedens topplister hos Apples App Store og Androids Google Play.

Distimo deler inn appene i kategorier etter hvilken plattform de støtter, om de er gratis eller betalt, og hvor store inntekter de genererer for utviklerne. Slik ser lista ut:

Topp 5 gratis apper hos App Store:

Topp 5 gratis apper hos Google Play:

Trenden for gratis-apper er klar: Apple-brukerne foretrekker spill, men kommunikasjon og sosiale nettverkstjenester ranker høyt hos Android-brukerne.

Topp 5 betal-apper hos App Store:

Topp 5 betal-apper hos Google Play:

Mens spill dominerer topp fem-lista hos App Store er det bare ett spill som kjemper i toppen hos Google Play. Topplista hos Google Play har vært den samme siden mars, med små variasjoner i hvilken app som til enhver tid topper lista.

Topp 5 inntektstoppen App Store:

Topp 5 inntektstoppen Google Play:

Både de to appene fra Line og Pride henter mesteparten av sine inntekter fra Japan. Dermed seiler det japanske markedet opp som det mest lønnsomme i Android-sammenheng. Generelt for begge plattformer er at de mest lønnsomme appene er de som lykkes med å generere kjøp inne i applikasjonen.

Se også ukens utvalgte apper fra Amobil.no

(Kilde: Distimo)

annonse