Tek.no

Nyhet

AMD skal være godt på vei med dobbel R9 290X

«Vesuvius» med to GPU-kjerner vil kunne bli den nye kongen på grafikkorthaugen.

AMD
Vegar Jansen
21 Nov 2013 07:00

Hva kan være bedre enn et eksemplar av AMDs nye toppkort R9 290X? Svaret er selvsagt et grafikkort med to slike Hawaii XT GPU-kjerner, og det skal AMD være i god gang med å snekre sammen, hevder kinesiske VR-Zone. Kodenavnet skal være Vesuvius, noe som betyr at AMD holder seg på vulkansk grunn når det gjelder kjælenavngivingen av sine nye skjermkortserie.

Hva kortet vil kalles når det eventuelt dukker opp i butikkene vet vi ikke, men Radeon R9 290Xx2 og Radeon R9 299X er blant mange gode forslag.

Heftige spesifikasjoner

AMD Radeon R9 290X.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

Ingenting er naturligvis innrømmet av AMD, men skal vi la oss lure til å tro ryktene, vil Vesuvius bli et veritabelt monsterkort: 5632 streamprosessorer, 352 teksturenheter, 256 rasterenheter og dobbel 512-bit minnebuss. Spesielt interessant er det her at antallet rasterenheter er firedoblet i forhold til R9 290X, noe som i teorien betyr støtte for en latterlig høy oppløsning. Ikke rart det også hevdes at kortet skal støtte opp til tolv skjermer over EyeFinity.

Med tanke på at dagens toppmodell Radeon R9 290X viste svært gode takter i vår test, kan resultatet av to slike grafikkjerner i tandem bli ganske så rått – spesielt dersom ikke spesifikasjonene over kun er en ønskedrøm.

Med det hele ganske så uoffisielt og ukommentert fra AMDs side, er det naturligvis heller ikke kjent hva herligheten eventuelt vil koste, eller når den i så fall vil komme på markedet.

Radeon R9 290X knuste erkerivalen, men det holdt ikke lenge:
TEST: GeForce GTX 780 Ti – Nvidia vender tilbake >>>

Kilde: XbitLabs

Les også
De første ryktene om Nvidias neste toppskjermkort
Les også
Nvidia GeForce GTX 780 Ti: Nå er Nvidia raskest – igjen
Les også
Flere spillaktører blir med på AMDs egen «DirectX»
Les også
AMD Radeon R9 290: AMDs nest kraftigste leverer brennhet ytelse
Les også
Det nye Battlefield-spillet byr på griselekker grafikk
Les også
AMD Radeon R9 290X: AMDs heftigste Radeon er det kraftigste skjermkortet vi har sett
Les også
Her er bildene av de nye Radeon-kortene
annonse

Les også