Til hovedinnhold

One Call ikke lenger «like bra»

Forbrukerombudet legger ned forbud mot OneCall-slagord.

Etter klage fra konkurrenten Chess, får One Call nå forbud mot å bruke slagordet «Like bra, bare billigere», i sin markedsføring.

Årsaken er at One Call ikke tilbyr sine kunder HD Voice og 4G, mens mange av konkurrentene gjør dette. Forbrukerombudet vedgår at 3G i mange tilfeller har høyere hastigheter enn 4G, men mener likevel at det blir galt å gi inntrykk av at de to tjenestene har samme innhold.

Det er ikke første gang One Calls «Like bra»-slagord er i hardt vær. I september kalte Næringslivets konkurranseutvalg(NKU) One Call-reklamen for ulovlig. NKU begrunnet imidlertid sin avgjørelse med at Telenor strupet datahastighetene til One Call-kundene, en praksis Post- og teletilsynet senere har belønnet med en bot på fem millioner kroner.

Les mer: Full krangel om surfehastigheter

Mener 3G er dårligere enn 4G

Forbrukerombudet påpeker at det er blitt mindre konkurranse på pris i mobilmarkedet, samtidig som datakapasitet og –hastighet blir stadig viktigere for kundene. Derfor er det viktig å være nøye når det gjelder markedsføring av dette.

«Som et minimum ser Forbrukerombudet det derfor slik at slagordet benyttet helt generelt, uten å være direkte knyttet til konkrete egenskaper, innebærer at One Call må være «like bra» på det som er viktig for gjennomsnittforbrukeren i valget av tilbyder, og det som i dag kan regnes for å være kjerneytelsene hos en mobiloperatør. Slike kjerneytelser er etter Forbrukerombudets syn tale, SMS/MMS, dekning og mobildata, herunder hastighet og kapasitet. Dersom One Call ikke er «like bra» på kjerneytelsene vil påstanden kunne være egnet til å villede forbrukerne», skriver Forbrukerombudet i brevet til One Call.

Forbrukerombudet mener 4G er bedre enn 3G da det er en mer stabil dataforbindelse som utnytter radioressursene mer effektivt. Dermed blir det villedende reklame når One Call hevder at 3G er et fullgodt alternativ, mener Forbrukerombudet.

One Call-sjef Øistein Eriksen vil ikke kommentere henvendelsen fra Forbrukerombudet, men sier til Mobilen.no at selskapet vil svare innen fristen 9. mai.

Les mer: Mener One Call lurer kundene

annonse