Til hovedinnhold

Nå har Twitter begynt med lobby-virksomhet

Her er summen de brukte og sakene de jobber for.

Wikipedia Commons

Det er ingen nyhet at store selskaper, inkludert IT-aktører, bruker store mengder penger på å påvirke lovgivningsprosessene i den amerikanske kongressen.

Det som imidlertid er nytt er at den populære mikrobloggtjenesten Twitter nå også har kastet seg på lobby-karusellen i et forsøk på å overbevise politikere. Dette melder The Washington Post.

Beskjeden start

Twitter sendte nemlig nylig inn sin aller første såkalte lobby-rapport, som inneholder både informasjon om hvor mye som ble brukt på slik virksomhet i siste kvartal, og på hvilke saker.

Rapporten avslører at Twitter starter sin lobby-karriere relativt forsiktig, og punget kun ut 40 000 dollar forrige kvartal til dette formålet. Til sammenligning brukte Microsoft 2,2 millioner dollar, men er riktignok også et mye større selskap.

Når det gjelder sakene som Twitter har valgt å involvere seg i, er det meste kjente og aktuelle spørsmål om personvern og Internett-sikkerhet som mange andre IT-aktører også for lengst har satt på dagsorden.

NSA og CISPA

Nettstedets prioriteringer omfatter blant annet den mye omtalte NSA-overvåkningen, reformer i forbindelse med FISA-retten, problemet knyttet til patenttroll, den foreløpig døde spionloven CISPA og såkalt Internett-nøytralitet.

Sistnevnte sak dreier seg om at Internett-tilbydere og myndigheter skal behandle både informasjonen og brukerne på Internett likt, og ikke innføre restriksjoner på bakgrunn av for eksempel hvilken applikasjon eller plattform man bruker.

Med bare 40 000 dollar kommer nok ikke Twitter så langt i første omgang, men man skal ikke se bort fra at summene blir betydelig høyere i tiden fremover med tanke på selskapets enorme omsetningsvekst.

Twitter har over 200 millioner brukere: Nå vil de gå på børsen »

(Kilde: The Washington Post)

annonse