Til hovedinnhold

Skulle hacke NSA - angrep NASA i stedet

Sinte brasilianske hackere hevnet seg på feil byrå.

Shutterstock/135704405

Naturlig nok har avsløringen av NSAs overvåkningsprogram PRISM medført stor forargrelse utenfor USAs landegrenser. Dette gjelder også Brasil, hvor en gruppe hackere bestemte seg for ta «hevn» på byrået for de grove overtrampene.

Det er imidlertid ett viktig kriterium som må oppfylles for at hackingen skal fungere – man må treffe riktig mål. I de brasilianske hackernes tilfelle ser det ut til at det snek seg inn en ekstra bokstav i navnet på målet.

Hacket NASA i stedet for NSA

Som nettstedet Slate skriver førte dette til at hackerne angrep en organisasjon som antakelig har fint lite å gjøre med overvåkningsprogrammet PRISM, nemlig romfartsorganisasjonen NASA.

De irriterte brasilianerne satte hele 14 ulike NASA-nettsteder ut av spill, inkludert nettstedet til det store romteleskopet Kepler.

Det er riktignok ikke bekreftet at det faktisk var NSA som var det egentlige målet, men en melding som hackerne etterlot seg hos NASA gir en ganske sterk indikasjon på dette. Den tydelig opprørte og delvis usammenhengende beskjeden var som følger:

sitat"NASA HACKED! BY #BMPoCWe! Stop spy on us! The Brazilian population do not support your attitude! The Illuminati are now visibly acting!
Obama heartless! Inhumane! you have no family? the point in the entire global population is supporting you. NOBODY! We do not want war, we want peace!!! Do not attack the Syrians."

Droppet statsbesøk

Det er imidlertid ikke umulig at hackerne simpelthen valgte NASA som talerør for budskapet sitt. NASA er nemlig angivelig et yndet mål for hackere på grunn av organisasjonens svake sikkerhetsrutiner.

For øvrig er også den brasilianske presidenten Dilma Rousseff svært kritisk til NSAs avslørte aktiviteter, og nylig droppet hun et statsbesøk til Det hvite hus på grunn av denne saken.

Noen har derimot «akseptert» overvåkningen:
Ifølge Google er det bare slik samfunnet er »

(Kilde: Slate, via Gizmodo)

Mer om
annonse