Tek.no

Nyhet

iPhone 6 kan bli større og ligne på billigversjonen

Stor skjerm og fargerike baksider i anodisert aluminium – ikke plast, hevder kilder.

Ovalpicture.com / Joseph Farahi

Som vi tidligere har skrevet, har det lenge gått rykter om at Apples kommende iPhone 6-modell vil komme i flere størrelser.

Foto: Macotakara.jp

Nå rapporterer det japanske nettstedet Macotakara at de største versjonene av iPhone 6 vil ha en design som er inspirert av både Apples billigmodell iPhone 5C og sjuende generasjon iPod Nano. Det skriver Apple Insider.

Macotakara har tidligere truffet veldig godt med sine iPhone-rykter, og ifølge nettstedet har en pålitelig kilde bekreftet at Apple vil komme med nye iPhone-modeller i størrelsene 4,7 og 5,7 tommer.

Anodisert aluminium i mange farger

Den store modellen vil som sagt få en iPhone 5C/iPod Nano-inspirert design, men det skal være snakk om en toppmodell – ikke en rimelig modell, som iPhone 5C. Telefonen vil komme i flere ulike farger, men materialet skal være anodisert aluminium av samme type som brukes i iPod Nano – ikke plast.

Den nye iPhone-modellen skal ha de samme avrundede hjørnene på baksiden som iPhone 5C, og knappene skal også være like. Den største iPhone 6-modellen vil være 7 millimeter tykk, som er ca. en halv millimeter tynnere enn iPad Air. Dermed vil kameraet stikke litt ut på baksiden. Men ifølge Matotakara kan det hende Apple velger å gjøre telefonen litt tykkere for å unngå at kameraet stikker ut.

Vil du få beskjed når iPhone 6 kommer i salg, og hva den vil koste?
Sett opp prisvarsling i vår Prisguide-tjeneste her »

Her har vi oppsummert alle ryktene om iPhone 6:

Lansering før sommeren?

De siste årene har Apple pleid å lansere nye iPhone-modeller på høsten, og det har derfor vært ventet at også selskapets kommende iPhone 6-modell vil komme først etter sommeren. iPhone 5S ble for eksempel lansert i september.

Nå hevder analytikere Abhey Lamba i Mizuho Securites at Apples nye toppmodell kan komme mye tidligere enn ventet.

Disse bildene av det som skulle være iPhone 6 har vist seg å være falske, ifølge Engadget.Foto: mornray886

Lamba forteller til nettstedet Streetinsider.com at han har snakket med Apples underleverandører i Asia og Japan, og at mye tyder på at det er mulig iPhone 6 kan komme allerede i juli. Underleverandørene holder ifølge Lamba på å klargjøre produksjonen av den nye modellen, tidligere enn de har gjort de foregående årene.

– En tidligere lansering vil hjelpe Apple med å sikre tilstrekkelig tilgjengelighet og distribusjon av den nye modellen til julesalget, sier Lamba til Streetinsider.com.

Det er imidlertid også ting som peker mot en fortsatt høstlansering for iPhone 6. En leverandør av safirglassskjermer til Apple, GT Advanced, skriver i sin siste kvartalsrapport at de venter et kraftig oppsving i omsetningen i andre halvår 2014 – noe som kan tyde på en høstlansering. Det skriver BGR.com.

Flere skjermstørrelser

Også denne analytikeren hevder at iPhone 6 kan komme med flere ulike skjermstørrelser. Dagens modell har en skjerm på 4 tommer. Fingeravtrykksleseren vil også kunne bli forbedret, og denne vil kanskje også finne veien inn i neste generasjon iPad-nettbrett.

Ifølge Forbes vil iPhone 6 få en skjerm som er en vesentlig forbedring i forhold til skjermene som brukes i andre telefoner. Skjermen vil bruke såkalte kvanteprikker («Quantum Dots»), en teknologi som også brukes i Sonys Triluminos-skjermer og i blant annet nettbrettet Kindle Fire HDX 7. Men ifølge Forbes skal Apples variant kunne vise et mye større fargeomfang enn skjermen som brukes i Kindle Fire. I tillegg til bedre farger skal de nye skjermene også ha lavere strømforbruk og bedre lysstyrke.

Les også: iWatch blir enklere enn først antatt

Bort med plasten

Wall Street Journal hevder at Apple vil lansere to nye iPhone-modeller i år, men at ingen av dem vil være bygget i plast. iPhone 5C vil utgå, om disse ryktene stemmer.Foto: Apple

Wall Street Journal kunne i januar melde at vi også i år vil se to nye iPhone-modeller fra Apple, men denne gangen vil ingen av dem være i plast, slik dagens iPhone 5C er. Begge de nye modellene vil i stedet ha metallramme som skal likne på det vi kjenner fra dagens iPhone 5S.

Også Wall Street Journal hevder vi kommer til å få to nye iPhone-modeller, og at den minste av dem vil ha en skjermstørrelse på mer enn 4,5 tommer. Den største modellen vil ha skjerm på mer enn 5 tommer.

Tynnere og lettere

En ny type LED-bakbelysning i iPhone 6-skjermene vil gjøre det mulig å gjøre iPhone 6 enda tynnere enn dagens iPhone 5S-modell. Det skriver MacRumors.com.

Nettstedet refererer til en rapport fra LEDinside, som hevder at Apple vil redusere tykkelsen på LED-sidebelysning til skjermpanelet fra 0,6 millimeter til 0,4 millimeter. Også LEDinside hevder at iPhone 6 vil komme før høsten – de peker på juni som et mulig tidspunkt.

Kilder som har uttalt seg til Bloomberg hevder at neste generasjon iPhone vil få kurvet glass. Også disse ryktene inkluderer større skjermer.Foto: ciccaresedesign.com

Solceller i skjermen?

Og så til ett av de mindre sannsynlige ryktene: Et av de ferskeste ryktene forsøker å forklare Apples eksperimentering med safirglass. En analytiker hevder nå at årsaken til glassvalget, er at Apple vil bygge inn små solcellepaneler i glasset, slik at batteritiden forlenges.

Analytikeren heter Matt Margolis, og jobber i analysehuset Seeking Alpha. Blant flere grunner Margolis trekker frem, er Apples patentering av en safirglasskjerm med integrert fingeravtrykksleser, og solcellepaneler. Patentet ble registrert 5. februar i fjor.

Ifølge Margolis manglet det stadig tekniske løsninger for å frakte strømmen fra solcellepanelene til skjermen. Vanligvis gjøres dette ved hjelp av en spenningsregulator, men det kan bli vanskelig å bygge inn i en telefon.

Les også: Din neste iPhone kan få safirglass

En annen ting det pekes på, er en stillingsutlysning fra høstparten i fjor. Der søkte Apple en person som skal jobbe med såkalt "thin film"-elektronikk, som kort fortalt handler om svært kompakte elektriske kretser, trykket på plast. Denne typen elektronikk brukes både i utvikling av solceller, og for miniatyrisering av større stykker elektronikk. Stillingen forutsatte også erfaring med solcelle-teknologi.

Stillingen som ble annonsert skulle gå inn i Apples mobildivisjon.

I oktober i fjor dukket det opp enda et patent – denne gangen på en solcelleløsning som ikke krever spenningsregulator for å virke.

Satser hardt på solenergi

Margolis poengterer også at Apple er i ferd med å bygge både nytt hovedkvarter, og et eget produksjonsanlegg i byen Mesa, i Arizona. Begge deler skal dekkes av solcellepaneler, og fabrikken skal være 100 prosent selvforsynt med strøm. Det er også uklart nøyaktig hva som skal produseres i det enorme anlegget i Mesa.

Det man vet er at anlegget er et samarbeid med selskapet GT Advanced Technologies, og at det ble sendt ut det Margolis mener er et talende julekort på tampen av fjoråret. I teksten på kortet står blant annet dette; "Akkurat nå ser vi etter folk til å bli med på laget som skal bygge høyteknologiske safirmaterialer.".

Bruker allerede safirglass

Apple bruker allerede safirglass i kameraet, og fingeravtrykksleseren, på siste generasjon iPhone. Men, Margolis mener at dette materialet er avgjørende også for å beskytte de øvrige delene av iPhone-modellene, og da spesielt skjermen. En safirglasskjerm vil kunne være solid nok til at man kan bygge inn både solceller, og fingeravtrykksensorer i hele telefonens forside, hevdes det.

Apple selv har annonsert at de skal bruke rekordmye penger i år, uten å være veldig spesifikke på hva. Det eneste konkrete som er nevnt er at noen av pengene vil gå til "cutting edge" laser-teknologi.

– Kan komme i neste generasjon iPhone

Rykter om at Foxxconn i Kina allerede har satt sammen mer enn hundre iPhone-prototyper med safirglass spiller også inn i analysen.

Margolis mener Apple kan introdusere safirglasset, og den nye ladeteknologien, i enten neste generasjon iPhone, eller i neste serie iPod-modeller.

Hele analysen fra Seeking Alpha kan du lese her (NB! Forutsetter gratis registrering)

Les også: Ny iPhone fikk fingeravtrykksleser og bedre kamera

Apple er vanligvis litt konservative når de adopterer ny teknologi, men fingeravtrykksensoren var det ikke mange telefoner som hadde før iPhone 5S.Foto: Apple

(Kilder: Macotakara, Streetinsider.com, BGR.com, Wall Street Journal, MacRumors.com)

Les også
Dette tror vi Apple lanserer i kveld
annonse

Les også